• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Çağın en önemli hastalığına ücretsiz kontrol..

Çağın en önemli hastalığına ücretsiz kontrol..
14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Arif Nihat Asya Kültür Merkezi önünde vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yapıldı.

 Diyabete ve komplikasyonlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte diyabet riski taşıyanlar  kültür merkezinin içinde hizmet veren Diyabet Merkezi’ne yönlendirilerek ücretsiz gözdibi taramasından geçirildi.  

Pendik Belediyesinin desteğinde Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı olarak hizmet veren Diyabet Merkezi,  düzenlediği etkinlikle isteyen herkese şeker ölçümü yaptı.   Arif Nihat Asya Kültür Merkezi önünde kurulan standı ziyaret eden Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan, diyabetin obeziteyle birlikte çağımızın en önemli hastalıklarından biri olduğuna dikkat çekti.  

Türkiye’de  tek

Prof. Demirhan, Pendik Belediyesi işbirliğinde yaklaşık 4 yıldan beri hizmet veren Kaynarca Diyabet Polikliniği’nin  alanında Türkiye’de ilk ve tek olduğunu belirterek, “ Burası, dahiliye uzmanlarının yanı sıra hastaları bilinçlendirmek üzere diyabet eğitimi,  diyetisyenlerden beslenme programı, diyabetik ayak ünitesi, kısa sürede sonuç veren göz muayenesi,  egzersiz programları sunan  Türkiye’nin en kapsamlı  ve örnek diyabet polikliniği.   Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’e  verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Diyabette eğitim şart

Poliklinik sorumlusu Dr. Gülgün Arslan da diyabetin kadınlarda daha fazla görüldüğünü belirterek “Diyabetli bir anneyi eğiterek, diyabetli nesiller ortaya çıkmasını mümkün olduğu kadar geciktirmeye çalışıyoruz. Yaptığımız eğitimlerin amacı öncelikle diyabeti öğreterek kontrol etme gücü vermek, doğru beslenme ve ilaçları doğru kullanmasını sağlamak.  Göz, böbrek, kalp gibi organlarda yaratacağı komplikasyonları da erken teşhis ederek önlemek.” dedi.  Aslan, İstanbul’da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen diyabetlilere yönelik eğitimlerin yarısının Kaynarca Diyabet Polikliniğinde gerçekleştiğini söyledi.  Dr. Gülgün Arslan, Pendik Belediyesi işbirliğiyle başlatılan medikal fitness  programının da egzersiz yapabilmek için gerekli şartları taşıyan diyabetli hastalara umut olduğunu vurguladı.

Her 7 hastadan birinde diyabetik retinopati saptandı

Bu yıl 20 binden fazla hastanın muayene olduğu poliklinikte  5000 hasta diyabet eğitimi aldı.  Gözdibi kontrolü için fundus fotografisi çekilen 2777 hastanın 417’sinde ise diyabetik retinopati saptanması, kontrollerin önemini bir kez daha ortaya çıkardı. 

Belediye personeline diyabet taraması

Bu arada Dünya Diyabet Günü nedeniyle Pendik Belediyesi personeline de şeker, tansiyon ve vücut kitle endeksi ölçümü yapıldı. Belediye binasında diyabet farkındalığı oluşturmak üzere düzenlenen etkinliğe çalışanlar yoğun ilgi gösterdi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113