• BIST 9530.47
  • Altın 2477.378
  • Dolar 32.4431
  • Euro 34.6501
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Bugün deprem mi olacak? Mega deprem için akılalmaz iddia!

Bugün deprem mi olacak? Mega deprem için akılalmaz iddia!
Frank Hoogerbeets'in yaptığı mega deprem tahmini tüm dikkatleri üzerine çekti. Deprem uzmancısı 21 Şubat'ta 8 büyüklüğünde deprem meydana geleceğini belirtti.

Kendini yeni nesil deprem uzmancısı olarak adlandıran Frank Hoogerbeets'in yaptığı mega deprem tahmini tüm dikkatleri üzerine çekti. Deprem uzmancısı 21 Şubat'ta 8 büyüklüğünde deprem meydana geleceğini belirtti. Dün akşam Çanakkale'de yaşanan deprem ardından bir çok kişi internet üzerinden bu iddianın cevabanı araştırıyor. Peki bugün deprem olacak mı? İşte deprem uzmanı Frank Hoogerbeets'in o sözleri…
Mega deprem için akılalmaz iddia! Bugün megedaprem mi olacak mı? Yeni nesil depremci olarak kendini adlandıran Frank Hoogerbeets, Şubat ayı ile ilgili şoke eden deprem iddialarında bulundu. Deprem uzmanı, 21 Şubat Perşembe günü 8 büyüklüğünde deprem olacağını iddia etti. İşte Frank Hoogerbeets'in o sözleri…
Kendisini yeni nesil deprem tahmincisi olarak adlandıran Frank Hoogerbeets mega deprem tahminini duyurdu.
Dünya genelinde depremlerin birçoğu Pasifik Ateş Çemberi adı verilen bölgede meydana geliyor. Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde olan Türkiye de aktif deprem kuşağı içerisinde bulunuyor. Kendisini yeni nesil deprem tahmincisi olarak adlandıran Frank Hoogerbeets, bir dizi deprem tahminini geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşmıştı. Hoogerbeets, şubat ayında gezegen hizalanması yaşanacağını ve bunun etkilerinin Dünya için korkunç olacağını söylemişti.
Hoogerbeets yaptığı açıklamalarda 13 Şubat'ta aynı düzlemde konumlanacak olan Mars, Uranüs ve Neptün'ün hareketleri Dünya'yı sarsacaktı. Hoogerbeets özellikle şubat ayının son iki haftasına dikkat çekmişti. Tahmininden son derece emin olduğunu söyleyen Hoogerbeets bu defa mega deprem için net tarihi verdi. Hoogerbeets 21 Şubat Perşembe günü 8'den daha büyük bir depremin yaşanacağını öne sürdü. Yeni nesil deprem tahmincisinin internet sitesinde yer verdiği bilgilere göre 17 ve 21 Şubat tarihleri arasında 7, 8 ya da daha büyük bir depremin meydana gelebileceğine dikkat çekildi. 19 ve 21 Şubat tarihleri kritik günler olarak bildirildi. Üç yıldır yoğun gözlemler yaptığını söyleyen Hoogerbets tahminini Güneş Sistemi Geometri Endeksi'ne dayandırıyor. Hoogerbets, üç yıldır yoğum gözlemler yaptığını ve gezegen hizalanması durumunda şiddetli depremlerin görüldüğünü iddia ediyor. Hoogerbets'in iddiaları son derece ilgi çekici olsa da birçok uzman depremlerin önceden tahmin edilmesinin olanaksız olduğunu söylüyor. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nda görev yapan John Bellini, depremlerin ne zaman olacağının tahmin etmenin mümkün olmadığını vurguluyor. Bellini, büyük depremler öncesi zaman zaman artçı şokların yaşandığını belirtiyor. (Hürriyet)

Kaynak:İnternethaber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113