• BIST 9719.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Bu Milletin Çanakkale Ruhu'nu asla söndüremezsiniz

Bu Milletin Çanakkale Ruhu'nu asla söndüremezsiniz
Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması’nda Sakaryalılar memleket hasretlerini giderdi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Tuzla ortak paydamızda ülkemizin ve milletimizin mazisiyle gelen birlik ve beraberliğimizi sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde Tuzla Belediyesi ve Hemşehri Dernekleri Platformu işbirliğiyle düzenlenen programa Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, MHP Tuzla İlçe Başkanı Volkan Beşiroğlu, AK Parti Tuzla Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla Sakaryalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhan Yener, Tuzla ve çevresinde yaşayan Sakaryalılar katıldı. Sakarya’nın mutfak kültürü geceye tat katarken, folklor gösterisi ve yöresel sanatçıları izleyenlere neşeli anlar yaşattı. Gecede çekilişle 3 aileye 2 gün konaklamalı tur hediye edildi.

Tuzla Halkı Başkan Yazıcı’nın Arkasındadır
Tuzla Sakaryalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhan Yener, Başkan Yazıcı’nın Tuzla’ya çok hizmet kattığını belirterek, “Tuzla’da derneklerin bir araya gelerek kültürleri yaşatmasına vesile olan, Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması programıyla bizlere destek olan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ederim. Kendisi Tuzla’mıza vizyon projeleri katarak tüm halkımızın desteğini almıştır” dedi.

Hayasız Akın Hiçbir Zaman Durmayacaktır
Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması Sakaryalılar Gecesi’nde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Tuzla ortak paydamızda ülkemizin ve milletimizin mazisiyle beraber gelen birlik ve beraberliğimizi Allah bozmasın ve bunu bozmaya çalışanlara da fırsat vermesin. Sakaryalılar da bunu güçlendirecek bütün çabaları göstermektedir. Sakarya’nın ismi tarihe geçmiştir. Sakarya’nın adı geçtiği zaman herkesin biraz kanı kaynar, mazi, kahramanlık ve destan kokar. Özellikle şiirleşmiş ve gerçekten destanlaşmış olan şehrin mensubu ve o mensubiyetle beraber mesuliyeti düşündüğünüz zaman sizin üstünüzde çok yük var. Ama bu yükün hepimizin yükü olduğunu hiçbir zaman unutmayalım” dedi.  
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, milli ve manevi birlik ve beraberliğimizi bölmeye yönelik hayasız akınların hiçbir zaman durmayacağını vurguladı. Bu akınları birlik ve beraberlikle önleyebileceğimizi vurgulayan Başkan Yazıcı, “Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’ndan sonra yazılan bu hayasız akının durmasını da hiçbir zaman beklemeyin. Anadolu’ya gelişimiz 1071, İstanbul’u fethimiz 1453. Batının 1453’te fethettiğimiz İstanbul’u işgal olarak gördüğünü sakın unutmayın. Bugün bütün Avrupa’nın kinini kustuğu olaylarda bizim Çanakkale ruhunu asla söndürmememiz gerektiği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Çünkü onlar asla vazgeçmeyecekler. Bizi İstanbul’dan kovmaya, bizi bu topraklardan uzak tutmaya, bizi orta Asya’ya, bizi Afrika’ya, bizi Asya’ya, bizi Arap yarımadasına göndermek için ne gayret varsa göstereceklerini sakın unutmayın. Bu ruhla gençlerimizi yetiştirelim. Bize bu toprakları her zaman çok gören, bu milletin bu topraklarda yaşamasını istemeyen bu zihniyetin mutlaka ve mutlaka gerekli dersi alacağı günler de gelmiştir Allah’ın izniyle. Bizim yapmamız gereken birlik ve beraberliği asla bozmamamızdır. Ve bunu bozmaya çalışanlar bizim başımıza hangi hileleri getirirlerse getirsinler biz uyanık olmak zorundayız” şeklinde konuştu.
Tuzla Sakaryalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhan Yener, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya üzerinde ismi yazan çini vazo hediye etti.

baskan-yazici-ortak-paydamiz-tuzladir-2017(2).jpg

baskan-yazici-ortak-paydamiz-tuzladir-2017(1).jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113