• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Bu ABD ile savaşırız 'yokum' diyen şimdiden gitsin...

Bu ABD ile savaşırız 'yokum' diyen şimdiden gitsin...
Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk, ABD ile Türkiye arasında gerilimin zirve yaptığı dönemde günün en hararetli yazısına imza attı.

Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk, "Bu ABD ile savaşırız 'yokum' diyen şimdiden gitsin..." başlıklı yazıyla okurların karşısına çıktı.

ABD-Türkiye arasındaki krizi kaleme alan Zentürk'ün bugünkü köşe yazısı çok konuşulacak. NATO tatbikatında yaşananların skandal değil bilinçli bir mesaj olduğunu savunan yazar, olayın 15 Temmuz'un devamı niteliğinde olduğu görüşünde.

"EMPERYALİSTİN KAPI KÖPEĞİ OLMAYI TERCİH ETTİLER"
15 Temmuz darbe girişiminin ardından NATO karargahlarında görev yapan 462 subaydan 237’sinin FETÖ’cü çıktığını ve bunların NATO ülkelerinden siyasi sığınma hakkı istediğini ve kabul edildiklerine dikkat çeken Zentürk, bunlar için "şerefli üniformalarını çıkardılar, emperyalistin kapı köpeği olmayı tercih ettiler..." ifadelerini kullandı.

"TOPUNUZ BİRDEN GELİN"
"Topunuz birden gelin... Gelmezseniz namertsiniz..." diye yazan yazar, daha sonra ABD'li yetkililerin daha önce yaptıkları skandal açıklamaları köşesine taşıdı.

(...)15 Temmuz saldırısını neden yaptıklarını anladık. Suriye’de çevirdikleri dolaplara “evet” demeyen Erdoğan’ı ortadan kaldıracaklar, “ılımlı bir karakter” (burada ılımlı kelimesi emperyalist işbirlikçisi anlamına geliyor) bulup milliyetçi-muhafazakar kesimi kontrol altına alarak istediklerini yaptıracaklardı. Suriye’nin kuzeyinde kurulacak terör devleti sınırın öte yakasına kayacak, Barzani önce bağımsız olacak sonra Erbil PKK’ya devredilecekti. İsrail’in güvenliği için kurulan tezgah tutmadı, aksine, ortaya kapı gibi bir Türk-Rus-İran mutabakatı çıktı!..

Ne diyor ABD Hava Kuvvetleri Müsteşar Yardımcısı:Türkiye S-400 alırsa biz de F-35’leri teslim etmeyiz.

"PABUCUMUN GENERALİ"
Ne demişti, NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı 15 Temmuz’dan sonra: TSK içinde süren tutuklama ve görevden almalar ittifakı zayıflatıyor. (Len, bu ülkenin vatansever askerleri Ergenekon-Balyoz kumpaslarıyla derdest edilirken neredeydin, pabucumun generali?)

Bitmedi, bir de ABD Merkez Kuvvetler Komutanı’nın incisi var:Birlikte çalıştığımız TSK mensuplarının tutuklanmasından kaygılıyım..."

Senaryo bellidir çatışacağız diye yazan Zentürk, Erdoğan-Putin mutabakatı ile doğunun yükselişinin başladığı iddiasında bulundu. Emperyalist saldırının sürmesi halinde İncirlik Üssü'nün derhal kapatılması çağrısında bulunan yazar, yazısını böyle tamamlıyor:

"BELLİ Kİ BİR GÜN SAVAŞACAĞIZ"
"Bu kadronun elindeki Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye’nin çatışması kaçınılmazdır, beka sorunu kavramı kapıya gelmiştir ve taviz verilemez noktada olduğumuzu hepimiz biliyoruz.

Bu noktadan sonra “uzlaşmacı” girişimlerin hiç bir anlamı yoktur. Belli ki, bir gün savaşacağız... “Ben bu işte yokum, benim malım, mülkün, alıştığım konforum memleketimden önce gelir” diyenlere tavsiyem, bugünden ülkeyi terk etmeleridir."

İnternethaber

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113