• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Biz o zaman çok hızlı koşmak zorundayız!

Biz o zaman çok hızlı koşmak zorundayız!
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi’nde düzenlenen “Başkan Gençlerle Buluşuyor” programının bu ayki sohbetinde “Toplumsal Özgüven ve Başarı İlişkisi”ni yorumladı.

Moderatörlüğünü Bilal Eren’in yaptığı söyleşide gençlerle buluşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, toplumsal özgüvende bilimin yerini vurguladı. Bilim alanındaki başarının toplumsal özgüveni geliştirdiğini belirten Başkan Yazıcı, gençlere tavsiyelerini şu şekilde açıkladı: “Bir yarıştasınız, koşuyorsunuz. Sizden 300 metre uzakta olan insanlar var. O insanlarla aynı seviyeye gelmek için onun hızından daha hızlı koşarak arayı kapatmanız lazım. Bilim ve teknoloji böyle bir şey. Her gün üstüne bir şey koyarsınız ve geliştirirsiniz. Eğer siz onlardan daha hızlı koşmazsanız aranızdaki mesafe devam eder. Onlar da aritmetik işliyor, araştırıp geliştirme yapıyorlar, bir de ekonomik olarak dünyayı sömürüp para getirip araştırmaya para harcıyorlar. Bunu da kabul etmek lazım. Dolayısıyla onlar sizden önde. Biz o zaman çok hızlı koşmak zorundayız. O denemeleri 10 günde yaptılarsa, bizim ilk denemelerimizi 3 günde geçmemiz lazım. Onların ilk denemelerine göre daha geniş bilgiye sahibiz”

sadadi-toplumsal1.jpg

Duygusal Bağ Kurulmayan Hizmet Akılda Kalmaz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, toplumun duygusal bağ kurduğu hizmetlerin akılda kalıcı hizmetler olduğunu söyledi. Toplumun her kesimiyle iletişim kurmanın da tamamlayıcı bir faktör olduğunu belirten Başkan Yazıcı, “Toplum heterojendir. Herkesin kendi dünyası var. Hakkari’den, Edirne’den, Rumeli’den gelmiş. Herkesin hasletleri, düşünceleri, yaş kategorisi, birikimi, sosyo-ekonomik durumu farklı. Beyin, duygusal bağ kurmadığı hiçbir şeyi kaydetmiyor. Toplumdaki tüm katmanlarla iletişim, diyalog kurabiliyoruz. Duygusal bağ kurulmayan hizmet akılda kalmaz. Biz de bir şeylere dokunuyoruz ki akılda kaldık” dedi.

700 Yıldır Bilimden Uzağız
Dünyada bilime yönelen ülke ve milletlerin başarısına örnekler gösteren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ülkemizin 700 yıldır bilimden uzak kaldığını vurguladı. Başkan Yazıcı, “700 yıldır bilimden uzağız. Fizik, kimya, biyoloji ve matematiğe önem vermediğimiz sürece emekleyerek gideriz. 700 yıllık bir geç kalınmışlık var. Devletin ve sanayicinin bu işe el atması, para yatırıp bilim ürettirmeyi istemesi, patent satması, sattıkları ile döviz girdisi ve istihdam sağlaması lazım. Bilim bu kadar önemli bir şeydir. Teorideki bir konuyu pratiğe döktüğünüz anda istihdam ve ekonomik katma değer bir sürü şeyler geliştiriyorsunuz. Bazı şeyleri para verip alabilirsiniz ama savaş ve bazı durumlarda para verseniz dahi alamayacağınız ürünleri size vermezler. Mühim olan o ürünü yapacak temel bilimcinizin olmasıdır. İlaç sektörü, tıbbi malzemede korkunç paralar var ve bunların hiç birisinde de biz yokuz. Diş malzemelerinde yüzde 98 oranında dışarıya bağımlıyız. Biz de Tuzla’da sanayicilerimizle Temel Bilimler Üniversitesi kurmak için işbirliği yapıyoruz. Bilim hiçbir zaman bırakılmaması, peşinde koşulması gereken bir değerdir. ” şeklinde konuştu.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, söyleşide gençlerin sorularını da yanıtladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113