• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Binali Yıldırım'dan Pendik'e dev projeler!

Binali Yıldırım'dan Pendik'e dev projeler!
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkman Adayı Binali Yıldırım'ın Pendikle ilgili hazırladığı projeler ilçeyi adete uçuracak. Pendik dev projelerle yalnızca Türkiye'de değil uluslararası arenada da adından söz edilen ilçe olacak.

Binali Yıldırım'ın proje ekibinin Pendikle ilgili yatırımları açıklaması ilçede büyük bir heyecana sebep oldu. Dev projeler Pendik'i Türkiye'nin en nitelikli ilçelerinden birisi haline getirecek. Toplam yatırım değeri 1.5 milyar doları bulacak olan projeler istihdam anlamındada ilçeye değer katacak. Yalnıza Teknoloji Üssü'nde 60 bin istihdam planlanıyor.

pinali-4619186902204416_n.jpg
YILDIRIM’IN PENDİK İLE İLGİLİ PROJELERİ

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Belediye Başkanımız Ahmet Cin ile istişare ederek hazırladıkları Pendik için gerçekleştirilecek dev projeleri kamuoyuna sundu.

İşte bunlardan bazıları:

PENDİK FUAR VE KONGRE MERKEZİ

429 bin 270 metrekare alan üzerinde 16 salon ve tamamlayıcı hizmet bölümleri şeklinde tasarlanacak fuar ve kongre merkezi yılda 1,5 milyar dolar gelir sağlayacak. Pendiklilere de iş imkanı oluşturacak.

PENDİK TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİ

Pendik’te kurulacak Teknoloji Geliştirme Merkezi sayesinde şirketler bütçelerini arsa ve bina yerine makine, ekipman, insan kaynağı ve Ar-Ge faaliyetleri için ayırarak teknolojik yeniliklere imza atacak.

YENİLİKÇİ KÖY PROJESİ

Kurtdoğmuş ve Göçbeyli köylerinde gerçekleştirilecek projelerle bu köylerde ekonomik kalkınma sağlanacak.

METRO HATLARI ÇOĞALACAK

Pendik’ten geçen yeni metro hatlarıyla toplu ulaşımda rahatlık sağlanacak. Mesafeler kısalacak. Kadıköy – Tavşantepe Metro Hattı, Pendik’ten Tuzla’ya uzanacak.

 2 AKTARMA MERKEZİ

Pendik’te kurulacak Sanayi ve Yenişehir Aktarma Merkezleri’yle trafik yoğunluğu azaltılacak.

PENDİK’E YENİ YOL  – KAVŞAK VE OTOPARKLAR

Trafiğin rahatlatılması, yaşam kalitesinin artırılması adına Pendik’in birçok noktasında yeni yol ve kavşaklar gelecek. Hemen her mahallede yeni otoparklar açılacak. Bisiklet yolları uzatılacak.

PENDİK İÇİN YEŞİL KORİDOR

‘Yeşil Ağ’ projesi ile Pendik’e Yeşil Koridor açılacak. Vatandaşlarımız millet bahçeleri, semt parkları, Park 200 ve bisiklet yollarıyla entegre olan Yeşil Koridorlar sayesinde iç içe geçen, birbirine bağlanan kesintisiz yeşil alanlara kavuşacak.

PENDİK SULTANBEYLİ KORİDOR

Pendik sahilinden başlayıp Sultanbeyli Gölet Parkı, Fevziçakmak Bölge Parkı, Gözdağı Korusu, Sabiha Gökçen Havalimanı’na uğrayan ve Sultanbeyli’de son bulan Pendik Sultanbeyli Yeşil Koridoru toplamda 5 milyon 777 bin 86 metrekarelik bir alana kurulacak. Pendiklilere yaya ve bisiklet ulaşımında 21 kilometrelik ulaşım imkanı sunacak.

MİLLET BAHÇESİ

Keltepe’de toplamda 137 bin 409 metrekarelik bir alan Millet Bahçesi olarak organize edilecek. Burada çocuk oyun alanları, futbol ve basketbol sahası, kafeterya, fitness merkezi, bakı terası, nikah salonu, restoran ve otopark inşa edilecek.

PENDİK ŞEHİR TERASI

Pendik’e inşa edilecek Şehir Terası sayesinde vatandaşların yaşam kalitesi artırılacak. İlçenin cazibesi artırılacak.

PENDİK KENT MEYDANI

İhtiyaca göre düzenlenecek olan Pendik Kent Meydanı, her anlamda rahatlama sağlayacak.  Pendikliler 200 metre mesafede bir parka ulaşacak.

PENDİK MİLLET KIRAATHANESİ

Millet Kıraathanesi sosyal ve kültürel anlamda Pendiklilerin yeni buluşma mekanı haline gelecek.

KÜLTÜR VE KONGRE BİNASI

Kültür ve Kongre Binası’nda sergi salonu; kokteyl ve açılış gibi etkinliklerin yapılabileceği geniş bir fuaye alanı ve tiyatro salonunun yanı sıra çeşitli gösterilerin gerçekleşebileceği oditoryum salonu ile sinema salonları, mesleki ve sanatsal eğitim merkezleri de yer alacak. Pendik büyük kongrelere ev sahipliği yapacak.

PENDİK SPOR KÖYÜ

Pendik’te kurulacak spor köyü dahilinde; otel, kongre merkezi, fuar alanı, kafe, restoran, açık ve kapalı farklı fonksiyonlarda spor alanları, eğlence merkezi ve çeşitli rekreasyon alanları bulunacak.

YENİŞEHİR STADYUMU YENİLENECEK

1932’den beri hizmet veren Yenişehir Stadyumu modern bir tasarımla yeniden inşa edilerek, ihtiyacı karşılayacak. Okullara da yeni spor salonları açılacak.

TÜRK – JAPON ÜNİVERSİTESİ

Kurulacak Türk – Japon Üniversitesi ile yerli ve milli teknoloji Pendik’te üretilecek. İlçemiz milli savunmanın kuluçkası olacak.

Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım’ın İstanbul projeleri kapsamında Pendik’e de yansıyan onlarca proje daha mevcut. Kadınların İstihdamına Destek Projesi, Kadınların İş Gücüne Katılımı İçin Çocuk Yuvaları, Ebeveynlik Okulu, Çocuklar İçin Dene Yap Atölyesi, Oyuncak Kütüphaneleri, Yaşlılar İçin Evde Bakım Hizmeti – Hobi Kursları – Yaşlı Atölyeleri, Huzurlu Yaşam Evleri, Sokak Hayvanlarına Akıllı Kabin, Akıllı Şehir Mobilyaları, Akıllı Kent Ve Afet Yönetim Merkezi gibi projeler bunlardan bazıları.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113