• BIST 9524.59
  • Altın 2492.484
  • Dolar 32.5333
  • Euro 34.686
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Bilimi Keşfetmeye Anaokulu Çağından Başlıyorlar

Bilimi Keşfetmeye Anaokulu Çağından Başlıyorlar
Pendikli öğrenciler, belediyenin son dönemlerde inşa ettiği bilim merkezleriyle bilimi ve dünyayı keşfetmeye anaokulu çağından itibaren başlıyor.

Belediyeye ait Esenler, Neşet Ertaş ve Sülüntepe Bilim Merkezleri’ne gelen öğrenciler, bilim ve teknolojiyi eğlenceli bir şekilde öğreniyor.

Neler yapılıyor?

Bilim Merkezlerinde her cumartesi günü farklı atölye çalışmaları yapılıyor. Böcek robot yapımı, yenilenebilir enerji kaynakları, motorlu gemi yapımı gibi atölye çalışmalarının yapıldığı merkezde atölye çalışmaları sonunda 50 çeşit düzenek ve deneysel ekipman yer alıyor. Merkezi gezen çocuklar bilimi yakından tanıma fırsatı buluyor.

Üretici bir nesil yetiştirme hedefimiz var”

Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, kod yazan, robot geliştiren, roket tasarlayan, milli teknoloji hamlesini gerçekleştirecek gençler yetiştirmek istediklerini ifade ederek “Ümit ediyorum ki tüm bu yatırımlarımız sayesinde bilim ve teknoloji alanında önemli çalışmalar gerçekleştirecek isimler çıkacak. Dünyanın ve ülkemizin geleceğinde üretici bir nesil yetiştirme hedefi içindeyiz dedi.

Pendik Bilim ve Sanat Merkezi bu hafta açılıyor

Öte yandan Pendik Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle kurulan Pendik Bilim ve Sanat Merkezi bu hafta açılıyor. İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarına yönelik hizmet verecek merkezde öğrencilerde bilimsel düşüncenin geliştirilmesi amaçlanıyor. Sülüntepe Mahallesi’nde bulunan Pendik Bilim ve Sanat Merkezi’nde tarih ve felsefe atölyelerinden AR-GE’ye kadar çok sayıda bölüm bulunuyor.

DeneYap atölyelerinden biri Pendik’te

Öğrencilere yönelik bir diğer yatırımı İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapıyor. İBB, 5 DeneYap Atölyesinden birini Pendik’te kurdu. Pendik Dolayoba Semt Kütüphanesi’nde bulunan BELNET şubesini çocuk ve gençlere hizmet verecek DeneYap Teknoloji Atölyesi’ne dönüştürdü. Geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirmeyi amaçlayan atölyede öğrenciler, siber güvenlikten robotik kodlamaya 3 yıl ücretsiz eğitim görecek.

AÇEM'lerde robotik kodlamayı öğreniyorlar

4-6 yaş arası çocuklara okul öncesi eğitim veren 7 Aile Çocuk Eğitim Merkezi'nde (AÇEM)  çocukların erken yaşta bilimsel düşünme becerisini geliştirmek amacıyla  bilim sınıfları ve robotik atölyeler kuruldu. Bilim deneyleri ve robotik çalışmaların yapıldığı atölyelerde çocuklar 16 farklı deney ve basit makineler setiyle çeşitli çalışmalar yapıyorlar. Merkezlerde 1.200 öğrenci eğitim görüyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113