• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Beşiktaş-Konyaspor maçıyla ilgili flaş karar

Beşiktaş-Konyaspor maçıyla ilgili flaş karar
İçişleri Bakanlığı, Beşiktaş-Konyaspor Süper Kupa maçında çıkan olaylarla ilgili müfettiş heyeti görevlendirdi.

Beşiktaş-Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa maçındaki olaylar nedeniyle müfettiş görevlendirildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, maç sırasında meydana olaylar neticesinde; seyircilerin sahaya inmesi ve yasak maddelerin sahaya sokulmuş olmasına ilişkin olarak İçişleri Bakanlığı'nca müfettiş heyeti görevlendirildiği belirtildi. Öte yandan 9 Ağustos Çarşamba günü gerekli ek tedbirlerin alınması için illerde toplantı yapılacağı kaydedildi.

Beşiktaş-Konyaspor

Bakanlık tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle:

 

"06.08.2017 tarihinde, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen, Beşiktaş-Konyaspor Süper Kupa maçı sırasında meydana gelen üzücü olaylar neticesinde, seyircilerin sahaya inmesi ve yasak maddelerin sahaya sokulmuş olmasına ilişkin olarak, Bakanlığımızca bir müfettiş heyeti görevlendirilmiş olup; olay hassasiyetle soruşturulacaktır. Bu çerçevede İçişleri Bakanlığı'nca bir takım düzenlemelere gidilecektir:

Dünya Süper Kupa'daki rezaleti konuşuyor

6222 Sayılı 'Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesi'ne dair kanun uyarınca, 81 İl Valiliği'nce, 9 Ağustos Çarşamba Günü, Valilerimiz başkanlığında, 'İl Spor Güvenlik Kurulları' toplanarak, önceki tedbirlere ilaveten gerekli ek tedbirlerin alınması karara bağlanacaktır.

Halihazırda 6222 Sayılı Kanun'un 6. Maddesi uyarınca, statlar başta olmak üzere, tüm spor müsabakalarında, özel güvenlik tarafından alınan güvenlik tedbirlerine ilaveten, polis ve jandarma ekiplerince de gerekli takviye yapılacaktır.

Sahaya giren taraftarlar ile müsabakaların düzenlendiği alana, 6222 Sayılı Kanun'un 12. Maddesinde belirtilen, 'Sahalara sokulması yasak olan maddeleri' sokanlar derhal tespit edilerek, kişiler hakkında, aynı kanunun 13. Maddesi uyarınca, gerekli adli ve idari işlem uygulanacaktır."

İKİ KULÜP DE PFDK'YA SEVK EDİLDİ

SAMSUN'daki Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda dün akşam oynanan ve Atiker Konyaspor'un Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek, Süper Kupa'nın sahibi olduğu maçın ardından çıkan olaylar, bir taraftar tarafından tribünden cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. 

Maç sırasında da yaşanan taşkınlıklarda sahaya atlayan taraftarlar güvenlik ekiplerince etkisiz hale getirilirken, sahaya kelebek tabir edilen kesici aletin atılması olayın büyüklüğünü gözler önüne serdi.Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle ise iki takım taraftarlarından çok sayıda taraftar sahaya indi.

Süper kupa maçında sahaya giren taraftarın üzerinden kelebek tabir edilen sustalı bıçak çıkması, maç boyunca sahaya yanıcı ve patlayıcı maddelerin atılması üzerine iki kulüp de PFDK'ya sevk edildi. Kulüplere saha kapama ve seyirden men cezaları gelmesi bekleniyor. Öte yandan İçişleri Bakanlığı, Beşiktaş ile Atiker Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa finalinde çıkan olaylar sebebiyle bir müfettiş ekibi görevlendirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan süper kupa finalindeki olaylara inceleme

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Samsun'da oynanan Süper Kupa Finali'nde seyircilerin sahaya inmesi ve yasak maddelerin sahaya sokulmasıyla ilgili inceleme başlattı. Bakanlık müfettişleri Samsun'da ve İstanbul'daki TFF merkezinde olayları tüm yönleriyle ele almak üzere kapsamlı bir inceleme yürütecek.

Samsun'da, Atiker Konyaspor ile Beşiktaş arasında dün oynanan Turkcell Süper Kupa Final Karşılaşması sırasında ve sonrasında yaşanan olaylar üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Hakkında Kanun hükümleri gereğince iki müfettiş görevlendirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca görevlendirilen müfettişlerden biri Samsun'da, diğeri ise İstanbul'da Türkiye Futbol Federasyonu Merkezinde bugün itibarıyla incelemelere başlayacak.

Bu kapsamda, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müfettişleri, İçişleri Bakanlığı Müfettişleriyle koordineli olarak görev yapacak.

BEŞİKTAŞ'TAN SUÇ DUYURUSU

Fanatik'in iddiasına göre Beşiktaş, dün yaşanan olaylarla ilgili olarak ilk hukuki adımı attı. Beşiktaş, Konyaspor Kulübü, Konyaspor taraftarı ve kamu görevlileri hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İNTERNETHABER

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113