• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi öncesi olay yorum

Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi öncesi olay yorum
Süper Lig'in 31. haftasında derbi heyecanına sahne oluyor. Beşiktaş sahasında ezeli rakibi Fenerbahçe'yi konuk ediyor. Spor medyasının ünlü isimleri sizler için dev maçı değerlendirdi.

TAYFUN BAYINDIR: BOL GOLLÜ GEÇECEK 
Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır derbiyle ilgili şunları söyledi; 'Sergen hocanın dediği gibi yüksek heyecan içinde ve bol gollü geçecektir. Beraberliğin Beşiktaş’a daha çok yaradığı, Fenerbahçe açısından belki sezonun sonu anlamına gelecek ama kazanmak için mutlak hücum oynayacak bir yapıyla çıkacağını düşünüyorum.
'BEŞİKTAŞ HÜCUM OYNUYOR' 
Beşiktaş’ın ise kendi oyun yapısını değiştirmesine gerek yok onlar zaten her koşulda hücum oynuyorlar. Her maça kazanmak için çıkıyorlar. Sergen hocaya beraberlik yetiyor olsa bile önce beraberlik mantığı ile çıkacağını hiç sanmıyorum. Sezon başından bu yana nasıl oynuyorlarsa yine öyle çıkacaklardır. Sırf bu nedenle ben gerçekten keyifli ve gollü bir karşılaşma olacağını düşünüyorum.
'FENERBAHÇE'DE TAŞLAR YERİNDEN OYNAR' 
Gerçekçi bakmak lazım Fenerbahçe’nin yenilmesi demek sezonun bitmesi net bir şekilde. Çok iddialı bir kadro ile başladı bu sezon Fenerbahçe. Çok ciddi ekonomik yatırımlar yaptı. Bunun karşılığını da şu ana kadar hiç almadı biliyoruz. Sonuç anlamında da alamadı oyun anlamında da alamadı. Çok büyük ihtimalle bu Fenerbahçe’de taşları yerinden oynatır. Erol hocanın pozisyonu sorgulanır. Hatta ve hatta Ali Koç’un başkanlığa adaylığı konusunu Ali Koç’ta tartışmaya başlar. Yani henüz net bir karar yoktu. Ancak belki burada devam etmeme biçiminde bir karar bile çıkabilir. Çünkü 3 sezon üst üste çok ciddi bir başarısızlık. Beşiktaş açısından ise bir mağlubiyet hedeften biraz uzaklaştırır ama yine şampiyonluğun hala en iddialı takımı haline gelir. Fakat Beşiktaş’ın yenilmesi Fenerbahçe’nin kazanması demek yeniden 3 büyüklerin üçünün birden çok ciddi anlamda şampiyonluk yarışına girmelerini sağlar. Hatta duruma göre Trabzon bile zorlayıcı olabilir.
YILMAZ VURAL: F.BAHÇE'DE OYUNCULAR HEP TEDİRGİN 
Bu maçlar için hiçbir zaman sonuç vermiyorum tabii ben ama en azından analiz yapabilirim. Beşktaş takımı şampiyonluğa aday bir takım gibi oynuyor. Öncelikle kazanmayı düşünüyor ve ona göre oyun içerisindeki organizasyonu oluşturmuş. Belli bir kadro ile oynuyor. Oturmuş bir kadro ve ne yapılacağını iyi ezberlemişler. Fenerbahçe’de ise oyuncu hep tedirgin. Bu hafta oynayan ertesi hafta yok. Bu anlamda oyuncu için iyi bir şey değil bu. Dolayısıyla taktiksel anlamda Beşiktaş yapmak istediğini iyi oynuyor.
'TÜRKİYE'DE 1 NUMARA BEŞİKTAŞ' 
Onların maçını izlerken şimdi gol atarlar, şimdi gol atacaklar diyorsun. Kazanırlar diye düşünüyorsun. Antrenörleri moralli, oyuncu moralli. Camia bir kayıpta ortalığı velveleye vermedi. Bir kayba karşı hoşgörüleri var. Çünkü Fenerbahçe gibi biz şampiyon olacağız diye dola çıkmadılar. Başlarken kayıpla başladılar ama sonrada toparladılar. Oyuncular artık sevinçte, üzüntüde bir takım tepkisi veriyorlar. Kusursuz gidiyorlar. Oyundur bu tabii kayıpta olur ama şu an Türkiye’de 1 numara Beşiktaş
İBRAHİM TORAMAN: FENERBAHÇE KAZANIRSA... 
Eski Milli ve Beşiktaşlı futbolcu İbrahim Toraman: Bence ligin en önemli maçlarından bir tanesi bu, hem Beşiktaş açısından hem de Fenerbahçe açısından. Beşiktaş açısından kazandığı takdirde bir tane rakibini saf dışı bırakmış gibi olacak. Çünkü ligin boyu artık kısaldı. Kalan haftalarda Fenerbahçe’nin puan açığını kapatması zor diye düşünüyorum bir de Beşiktaş’ın bir maç eksiği var. Fenerbahçe kazanırsa eğer bu maçı, onlar için bir havaya girmiş olurlar çünkü Beşiktaş gibi güçlü bir takıma karşı 3 puan almak, güven sağlayabilir. Her ne olursa olsun Beşiktaş’ın bir adım önde olduğunu düşünüyorum.
'FENERBAHÇE'NİN İÇ MESELESİ' 
Erol Bulut ile ilgili karar Fenerbahçe yönetiminin vereceği bir karar. Kazansalar da kaybetseler de tüm sezonun analizini iyi yapmak gerekir diye düşünüyorum. Ortaya konulan oyun, alınan performans, takımın ne kadar geliştiği, ne kadar yol kat ettiği, bunların hepsinin değerlendirilmesi lazım. Fenerbahçe’nin iç meselesi tabii. Ancak benim düşüncem Fenerbahçe’nin bu kadrosunun daha iyi bir oyun ortaya koyabileceğini düşünüyorum.
BİRAZ AVANTAJ KAYBEDER' 
Beşiktaş kaybederse çok şey eksilmez ancak avantajını kaybedebilir biraz. Kazandığı vakit rakibini saf dışı bırakacak ve puan farkı açılacak. Çok daha havaya girmiş olacak. Avantajlarını kaybedebilirler ama yine de her şeyin Beşiktaş’ın elinde olduğunu düşünüyorum açıkçası.
MURAT AŞIK: FENERBAHÇE'DE BÜYÜK BASKI VAR 
Fenerbahçe Kongre üyesi ve yorumcusu Murat Aşık: Genelde derbide favoriler kazanmaz derler. Hakikaten bence şimdi de öyle bir derbi. Beşiktaş’ın favori olduğu ama Fenerbahçe’nin bu tar zönemi yüksek maçlarda iyi oynadığını düşünüyorum. hatta en son Trabzon maçı örneği var ortada. Zor bir maç olacak. Tabii Fenerbahçe’de de çok büyük bir baskı var.

'SEZON BİTECEK' 
Hemen hemen sezon bitecek maçı kaybederse. Beşiktaş’ın bir avantajı var hem bir maç eksik hem puan olarak önde. Onun için biraz Fenerbahçe bu tarz maçları kazanır diye düşünüyorum. maçın kaderi nasıl olur derseniz eğer ilk golü atanın maçı rahat kazanacağını düşünüyorum. ilk golü atan farka gider bence. Çünkü iki takımda ona müsait. Ancak iki takımı tutmayanlar için çok zevkli bir müsabaka olacak.

'EROL BULUT İLE YOLLAR AYRILACAK' 
Erol Bulut’un kaderi bu maçın kazanılması ya da kaybedilmesiyle bir alakası yok. Ben Erol Bulut’un artık Fenerbahçe’deki günlerinin sayılı olduğunu düşünüyorum. Kazansa bile sezon sonu bir tasarruf olacaktır. Kaybetse de şartlar herhalde insanları oraya götürecek ama doğru zaman mı derseniz doğru zaman Erol Bulut ile yolların daha önce ayrılmasıydı.

TURGAY ALTAY: SEZON FİNALİ 
F.Bahçe açısından bakacak olursak tam bir SEZON FİNALİ olarak görünüyor.Bu sezon onlar açısından yeni bir başlangıçta olabilir, Hazin bir sonlada bitebilirGerçek bir KIRILMA maçı.SON 10 yıla baktığımız zaman F.Bahçe bu tip maçları fazlasıyla oynadığını görürüz.F.Bahçe hem bu maçlara alışık, psikolojisini bilen, genleri buna uygun bir camia.Bu sezon içerisinde bile 2 çok önemli KIRILMA MAÇI oynadıBunlardan ilki İBŞ ile diğeri son TRABZON spor ileVe bu 2 maçıda hem teknik direktörünün pragmatik oyun anlayışıyla kazandığını görürüz.Sonuç olarak kaybederse şansı biter zaten psikolojik olarak dağılmış camia sezonu bu maçla kapatır.Eğer kazanırsa şampiyonluk için tekrar bir ümidi olur, buna yeniden DİRİLİŞ de diyebilirizOYUN TARAFINDAN SAHAYA BAKACAK OLURSAK ;OYUN STRATEJİSİ ÖNEMLİKarşısında gerçekten ligin ofansif olarak en sert ve gerçekçi oyun oynayan ekibi var.Maçı kazanma stratejisi defansif olarak takım savunmasını üst düzeyde yapmasından ve bireysel basit hatalar yapmamasından geçiyor.Bu tip kırılma maçlarını EROL hoca iki farklı planla oynadı daha İBŞ ve ALANYA maçlarının stratejisiyle TRABZON maçının farklı oyun stratejisi farklıydı.İBŞ ve ALANYA maçlarının stratejisiyle başlayacağını düşünüyorum. BU MAÇI ORTASAHA OYUNCULARININ PERFORMANSI BELİRLER.

'ÖZGÜVEN SAYESİNDE MAKSİMUM VERİM' 
Maçı kazanabilmeleri için ofansif olarak 2 Kritik nokta var 1. si topu kazandıktan sonra direk ataklar için bağlantı oyuncusunu bulmalılarBunu yapabilmek için özellikle JOSEF in çevresinde uzağında doğru oyuncuyu bularak ve sayısal olarak topu öne taşıyarak olabilir, çünkü Bjk nın takım boyunu uzatmalılar.2. olarak DURAN TOPLAR hem ofansif hem de defansif çok önemliATTIĞI 20 GOL %38 10 K % 50 4 SV % 20 6 P % 30YEDİĞİ 13 GOL %43 2 K % 15 5 SV % 38 5 P % 38 1 F.KICK % 8BEŞİKTAŞ tarafından oyuna bakacak olursakEn büyük gücü SERGEN hocanın takıma sağladığı ÖZGÜVENVe bunun takıma yansımasıOyunculardan maksimum verim alıyor, Ayrıca sağladığı ÖZGÜVEN sayesinde takıma KAZANMA ALIŞKANLIĞI yarattı.Oyuncu özelinde anlatacak olursak, tam bir doğadaki KUNDUZ etkisi olduğunu görürüzKUNDUZ yaptığı sadece bir baraj sayesinde diğer yaklaşık 4000 canlıya yaşam alanı yaratıyor ve bir anda tüm EKOSİSTEM değişiyorİşte JOSEF DE SOUZA da takım için tam da bu.Yanındakileri kazanma arzusuyla, aidiyetiyle, pozitif enerjisiyle olumlu olarak etkiliyor, GHEZAL , ABOUBAKAR, ROSİER

'BEŞİKTAŞ'TA EN BÜYÜK SIKINTI YORGUNLUK' 
BJK'ın oyun olarak yaptığı en önemli şey rakipten sahadan bağımsız aynı oyunu oynamak istemesiSahada yaptıkları en önemli taktiksel eylem ise dinamik, hareketlilik ve 3. Bölgede yaptıkları ve birbirlerine alan yarattıkları defans ve bek arkası koşuları, özellikle ATİBA ve diğer 3. Orta sahanın yaptığı HALF SPACE koşuları çok önemliBu sayede rakip defans bloğunun açılmasına ve assist zone sayısal olarak fazlaca girmelerini sağlıyor2 li oyunlar, kanat bindirmeleri ( ROSİER ve RIDVAN ) Ortalar hatta pas orta ( GHEZZAL ) ve bu sene GOLDEN ZONE da da çok formda bir bitiriciye de ( ABOUBAKAR ) sahiplerson olarak topu kaybettikleri anda özellikle ARKANIN PAYLAŞIMINI DA iyi yaptıkları için ısıran, hamleli, agresif JOSEF DE SOUZA ve ilk hamlelerde başarılı WELLİNGTON sayesinde önemli 2. Topları alarak rakip üzerindeki baskılarını arttırarak sürdürüyorlar.En büyük sıkıntı İBŞ maçında harcadıkları yüksek enerjinin yarattığı yorgunluk ve maçının seyircisiz olması olacaktır.Ayrıca duran toplarda özellikle OFANSİF SV larda BJK gol bulabilir.ATTIĞI 16 GOL % 26 6 K % 38 4 SV % 25 6 P % 38YEDİĞİ 10 GOL % 34 3 K % 30 1 SV % 10 5 P % 50 1 TAÇ % 10YEDİĞİ 29 GOLÜN 14 ü % 48 i son 15 dkLİGİN EN FAZLA GOL ATAN TAKIMI 62 GOL 1. Devre 22 %35 2. Devre 40 % 65BJK Pas iç saha son 5 maç ort 592 F.Bahçe Pas deplasman son 4 maç ort 380
MEHMET AYAN: BEDELİ ÖDEYECEK KİŞİ EROL BULUT 
Ünlü spor yorumcusu ve radyocu Mehmet Ayan ise: 'Çok zevkli bir derbi bekliyorum. İki takımında goller ile buluşabileceği ve bizi finalde futbola doyurabilecek bir Beşiktaş – Fenerbahçe maçı bekliyorum. Beşiktaş kaybederse hiçbir şey kaybetmez, Fenerbahçe kaybeder seneyi kaybeder. Erol hocanın görevden alınması ise doğru bir hamleden ziyade ise mecbur bir hamle olur. Orada biri bedel ödemek zorundadır. Burada bedeli ilk ödeyecek kişi Erol Bulut’tur ama son kişi olmaması gerekir.' Kaynak:Milliyet

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113