• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Benim Sadık Yarim; Kara topraktır!

Benim Sadık Yarim; Kara topraktır!
Pendik Belediyesi, Halk Ozanı Aşık Veysel’in Vefatının 44. Yılı için sergi ve konser düzenledi.

 Aşık Veysel’in torunu Yeliz Şatıroğlu’nun da katıldığı etkinliklerde merhum ozanın hayatı resim, minyatür, çizim ve şarkılarla bir kez daha hatırlanmış oldu.

Türk Halk Ozanı Aşık Veysel’in Vefatının 44. Yılı için düzenlenen “Aşık Veysel’e Selam” Sergisi, Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde açıldı. Sergiye AK Parti Milletvekili Metin Külünk’ün yanı sıra Aşık Veysel’in torunu Yeliz Şatıroğlu da katıldı. 33 sanatçının resim, minyatür ve çizim dallarına ait özgün yorumlarından oluşan sergide Fotoğrafçı Ara Güler’in çektiği Aşık Veysel fotoğrafları da sanatseverlerin beğenisini kazandı. Dikkat çeken eserler arasında Mustafa Albayrak’ın 10 günde tamamladığı ve gövdesinde Aşık Veysel’in ışıklı üç boyutlu fotoğrafının yer aldığı saz da yer aldı.     

“Sözleriyle rehberlik edecek bir ozan”

30 Mart’a kadar açık kalacak serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, serginin Halk Ozanı Aşık Veysel’i yeniden hatırlamamıza vesile olduğunu ifade ederek “Aşık Veysel, hayatı ve sözleriyle hepimize rehberlik edecek nitelikte bir ozan. O yüzden kendisini asla unutmamalıyız.” dedi. Aşık Veysel’in torunu Yeliz Şatıroğlu da sergiyi düzenleyen Pendik Belediyesine teşekkür ederek “Yazdığı sözlerinde asla nefret olmamıştır. O, hep kardeşliği ve güzelliği öğütlemiştir. Görmediği halde dokunarak bir çiçeğin rengini görmeye çalışmıştır.” şeklinde konuştu. AK Parti Milletvekili Metin Külünk ise “Dünya giderek mekanikleşiyor, bu da yüreklerimizi ve duygularımızı tehdit ediyor. Bu devirde Aşık Veysel’i anlamak bir nebze olsun olumsuz tabloya çare olacaktır.” diye konuştu. 

Eserlerini seslendirdiler

Serginin ardından ise “Aşık Veysel’e Selam” adlı bir konser düzenlendi. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen konserde Klasik Türk Müziği Yorumcusu Melihat Gülses, Müzisyen Nida Ateş ve Orkestra Şefi Burcu, Aşık Veysel’in eserlerini seslendirdi. 1 saat süren konser sonunda sanatçılar dinleyenlerden büyük alkış aldı.

acild8387ba2_1.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113