• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Başbakan Yıldırım'dan flaş referandum mesajı

Başbakan Yıldırım'dan flaş referandum mesajı
Başbakan Binali Yıldırım, referandum sonrası ilk grup toplantısında konuştu. Yıldırım, ''evet oyu veren de hayır oyu veren de kazanmıştır. Tüm vatandaşlarımızın hukukunu korumak en büyük önceliğimiz olacaktır'' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, referandum sonrası ilk grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Binali Yıldırım, referandum sonrası yapılan grup toplantısında birlik ve beraberlik mesajı verdi.

''Evet oyu veren de hayır oyu veren de kazanmıştır'' diyen Yıldırım ''Buradan ilan ediyorum. Tüm vatandaşlarımızın hukukunu korumak en büyük meselemiz ve önceliğimiz olacaktır. Allahın izniyle kibir ve gurur nefislerimizi esir alamayacak'' dedi. İşte o konuşmadan satır başları:
EVET VEREN DE HAYIR VEREN DE KAZANDI

Bu halk oylamasının kaybedeni yoktur. Bu sonuç yeni bir dönemin başlangıcıdır. Kazanan sadece 'evet' veren vatandaşlarımız değildir. 'hayır' veren vatandaşlarımız da kazanmıştır.
ARTIK YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM

Bu sonuçta en çok evet veren Bayburt da en çok hayır veren Tunceli de kazançlı çıkmıştır. Artık kendimizi yenileme zamanıdır. Mevlana'nın da dediği gibi "düne ait ne kadar söz varsa dünde kaldı cancağızım, artık yeni şöyler söylemek lazım"
HERKESİN SONUCA SAYGI DUYMASI LAZIM

Millet iradesi sandığa yansımış bu iş bitmiştir. Ana muhalefet başta olmak üzere buna herkesin saygı duyması lazım. Oy oranlarından yola çıkarak söz söylemek yanlıştır. Vatandaşları ayrıştırmak isteyenlerin asla oyununa gelmeyeceğiz. Bu oylamanın demokratik bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Gurbetteki memleket sevdalısı vatandaşlarıma teşekkür edeiyorum. Allah milletimize zeval vermesin, yolumuzu açık etsin.
HALKOYLAMASI ÇALIŞMALARINDA İŞLERİMİZİ AKSATMADIK

Daima millet, kampanyamız evet diyerek kampanyayı başlattık. İlk mitingimizi 15 Temmuz'da destan yazan Kahramankazanlı kardeşlerimizle başlattık. 2 aylık sürede 54 il ziyareti gerçekleşti. Ayrıca 2 yurtdışı ziyaretimizde de vatandaşlarımızla beraber olduk. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illerimizin ilçeleriyle buluştuk, mitingler yaptık.
TOPLAM 71 MİTİNG YAPTIK

Toplamda yaptığımız miting sayısı 71 oldu. Ülkemizin her köşesine giderek vatandaşlarımızla kucaklaştık. Bir yandan halkoylaması için çalışırken diğer yandan da millet ve memleket işlerini aksatmadık. Toplu açılışlarımızı gerçekleştik. Yurtdışından gelen resmi misafirlerimizi ağırladık.
HANGİ PARTİDEN NE KADAR OY GELMİŞTİR KONUŞMAK ABESLE İŞTİGALDİR

Partimiz referandumda görvini yerine getirdi. MHP, BBP ve HÜDA_PAR'a verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim. Biz bu değişikliği MHP ile ortak hazırladık. Komisyon ve Meclis görüşmelerinde güzel bir ortak çalışmayı da ortak duruşu da yerine getirdik. Bu halkoylamasının milletin kararına giderken de aynı hedef uğrunda birlikte çalıştık. Sonuçlardan sonra kimin ne kadar destek verdiğini konuşmak abesle itigaldir. Bu bir parti seçimi değildir. partiler oy almıyor. Millet geleceğine karar verdmiştir. Olay bitmiştir
CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN'I PARTİMİZE DAVET EDİYORUZ

Doğu ve Güneydoğu'dan gelen desteği, terörle mücadelede verilmiş anlamlı bir destek olduğunu düşünüyorum. Orada yaşayan bütün vatandaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum. Teşekkürün en büyüğü kurucu genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. AK Parti grubu olarak buradan kendilerine selamlarımızı iletiyoruz. Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin önünü açacak bu tarihi değişimi başından beri büyük bir kararlılıkla savundu.
"VATANDAŞLARIMIZIN HUKUKUNU KORUMAK ÖNCELİĞİMİZDİR"

Buradan ilan ediyorum. Tüm vatandaşlarımızın hukukunu korumak en büyük meselemiz ve önceliğimiz olacaktır. Allahın izniyle kibir ve gurur nefislerimizi esir alamyacak. Şeffaf ve berrak bir yönetim anlayışıyla hizmet etmeye devam edeceğiz. Ayrımcılığının her türlüsünü reddedeceğiz. Bu dava birliğin ve bütünlüğün davasıdır. Bu mesele sen ben değil memleket meselesidir. Türkiye meselesidir.

KAYNAK İNTERNETHABER

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113