• BIST 9572.07
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Başbakan Binali Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na uyarı!.

Başbakan Binali Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na uyarı!.
Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu kastederek "FETÖ'nün darbe girişimi sonucunda yaşananlara 'kontrollü darbe' diyerek kendi kontrolünü başkasına kaptıranlar var.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu kastederek "FETÖ'nün darbe girişimi sonucunda yaşananlara 'kontrollü darbe' diyerek kendi kontrolünü başkasına kaptıranlar var. Şimdi ben onu uyarıyorum! Kontrollü ruha girme. Kontrollü ruhlara karşı dikkatli ol!" dedi.
 
Başbakan Yıldırım'ın açıklamaları şöyle;

"NEFES ALAMAZ DURUMA GELDİLER"

Bölücü örgüt artık nefes alamaz duruma geldi. Operasyonlar gece gündüz devam ediyor. Dağlarındaki inlerinde bile saklanamıyorlar. Çaresizliklerinin nedeni budur. Bunun için sivil ve savunmasız insanları hedef alıyor. Sadece sınırlarımız içerisinde değil sınır ötesinde de uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kullanarak mücadelemiz devam edecek.

"15 TEMMUZ'U ADETA YENİDEN YAŞADIK"

Dünyanın dört bir yanında şehitlerimize dualar edildi. Biz de 15 Temmuz günü bu törenlerin yapıldığı saatlerde ilk olarak İstanbul'da Şehitler Köprüsü'ne yüz binlerce vatandaşımızla beraber yürüdü. Sadece şehadete gelenler için değil gelmiş geçmiş, vatanın bağımsızlığı, milletin birliği, demokrasimiz için şehit olan bütün vatan evlatları için ellerimiz semaya kalktı. O kutlu şehitler vatanını 1 dolara satmaya kalkan FETÖ'cülere karşı koyarken bir an bile tereddüt etmedi. Necip milletimiz şehitlerine sahip çıkarak büyük bir ahde vefa örneği göstermiştir. 15 Temmuz'u adeta yeniden yaşadık, milletin mücadelesini yeniden hatırladık.

"ESERLERİMİZE ONLARIN AZİZ İSİMLERİNİ VERECEĞİZ"

Sayın Cumhurbaşkanımız tam da bombalamanın yapıldığı saatlerde vatandaşlarımıza konuşma yaptı. 15 Temmuz Şehitler Abidesi sabah namazının ardından açılışı başladı. İnşallah her gittiğimiz yerde şehitlerimizin hatırasını yaşatmaya devam edeceğiz. Eserlerimize onların aziz isimlerini vererek çocuklarımızı onların hikayeleri ile bitireceğiz. Geleceğine sahip çıkan her insanımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum.

"KONTROLLÜ RUHLARA KARŞI DİKKATLİ OL!

15 Temmuz anma törenlerinde bir kere daha şahit olduk ki, bu millet istiklali konusunda çelikten bir iradeye sahiptir. Bu millet esir alınamaz. Bu millet istiklali uğruna tankların üzerine yürür, canı pahasına vatanını savunur. 15 Temmuz'u anlayamayan, içine sindiremeyen ve milletimizin şanlı direnişine leke sürmeye çalışanların olduğunu görüyoruz. Yaptıklarını masum gösterip milletimizin vatan savunmasına gölge düşürmeye çalışanlar var. Korkularını saklayıp milletin cesaretini görmezden gelenler var. Yaşananlara kontrollü darbe diyenler kendi kontrolünü başkasına kaktıranlar var. Biz bize söylenenlere bir yere kadar müsamaha gösteriliriz. Ancak o gece vatanı için can veren şehitlerimize haksızlık edilmesine asla izin vermeyiz. Başta ana muhalefet partisi, Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere millete özür borcu var, şehitlerimizin yakınlarına gazilerimize özür borcu var. Lafı evirip çevirmeye gerek yok. Türkiye'yi işgal etmek isteyen FETÖ terör örgütü Kılıçdaroğlu'nun son dönemdeki eylem ve söylemlerinden cesaret alıyor. Ana muhalefet partisi başkanı yol yorgunu. Bazı şeylerin farkında olmayabilir. Sağolsun beni referandum sürecince beni çok düşündü. Şimdi ben onu uyarıyorum! Kontrollü ruha girme. Kontrollü ruhlara karşı dikkatli ol! Pensilvanya'ya tutsak olanlara yüz vermek şehitlerimizin ruhunu incitmektir.

"BÖYLE GİDERSE CHP..."

Siyasi ikbal uğruna milletin karşısına oluşan şer ittifakıyla oy ve iktidar hesabı yapmak siyasetten düşülebilecek en büyük noktadır. Ana muhalefet partisi böyle giderse sözde adalet mitinglerini övmek için gizli gizli hayranlık duydukları AK Parti mitinglerinin fotoğraflarını kendilerine aitmiş gibi devam edeceklerdir. 15 Temmuz siyaset kurumunun ve devletin topluma borçlandığı, yükümlülük altına girdiği tarihi bir dönemdir. 15 Temmuz Türkiye'nin bundan sonraki istikametini tayin edecek tarihi bir dönüm noktasıdır.

OHAL İNCELEME KOMİSYONU

"Dün itibariyle komisyona başvurular başladı. Sadece dün, günün sonuna kadar 3 bin 28 başvuru yapılmış, 1189'u Valilik ve kurumlarca onaylanarak işleme girmiştir. Toplam başvuruların, mükerrer başvuruları da dikkate aldığınızda, 120 bin civarında olacağını düşünüyoruz."

"DARBE GİRİŞİMİ TÜRKİYE'NİN EKONOMİSİNİ SARSAMAMIŞTIR"

Dünya Petrol Kongresi'nde Türkiye'nin enerji konusunda anahtar ülke oluşu değerlendirildi. Türkiye'nin bölgesel anlaşmazlıkların çözülmesini sağlayacağını herkes kabul etti. Türkiye kalkınmayı sürdürdü. Darbe girişimi Türkiye'nin ekonomisini sarsamamıştır. Türkiye'nin gücü ortadadır. Son açıklanana verileri Türkiye ekonomisinin ne kadar sağlam olduğunu teyid etmektedir. 2017'nin ilk beş ayındaki ihracatımız 64 milyar doları aşmıştır. Hain darbe teşebbüsü öncesinde 82 bin seviyesinde olan Borsa İstanbul bugün 106 bin üzerinde seyrediyor. İşsizlik yüzde 10.5 seviyesine gerilemiştir. Hedefimiz bunu tek haneli rakama düşürmektir. Kredi garanti fonu ve KOSGEB aracılığıyla iş dünyamıza milyarlarca lira kaynak aktardık. KDV ve ÖTV indirimleri ile piyasayı canlandırdık.

"AB'NİN TÜRKİYE'YE İHTİYACI DAHA FAZLADIR"

Hiç kimse bu başarıları görmezden gelip de millete hakaret etmeye kalkmasın. Herkes yerini bilsin. Şunu herkesin iyi bilmesini istiyorum: Devletimiz ve hükümetimiz bu aziz milletin hakkını terör örgütlerine ve onların yan sanayi siyasetçilerine yedirmez. Hükümetimiz güvenlik konularında milletin huzuru için kararlı tutumunu sürdürüyor. Uluslararası hukuku hiçe sayan gelişmeleri yakından izliyoruz. Kıbrıs görüşmeleri ne yazık ki tek taraflı çıkar gözeten tavrı yüzünden çıkmaza girdi. Rum kesimi Akdeniz'de sondaj yapmak amaçlı bölgeye gemi göndermesi çözümü dinamitleyen bir girişim olmuştur. Hükümetimiz uluslararası hukuktan doğan haklarını sonuna kadar kullanacaktır. Kafa karışıklığı oluşturan AB konusunda, Türkiye, AB kapısının kapanacağı gibi bir tehditte bulunan bilsin: AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı, Türkiye'nin AB'ye ihtiyacından daha fazladır.

ahaber

.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113