• BIST 9530.48
  • Altın 2479.136
  • Dolar 32.4775
  • Euro 34.5967
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Ayasofya'daki ezan bakın kimi rahatsız etmiş!

Ayasofya'daki ezan bakın kimi rahatsız etmiş!
Ayasofya'da Kadir Gecesi Özel Programı düzenlenmesi ve sabah ezanı okunması Yunanistan'ı rahatsız etti. Kınama mesajı yayınlayan Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, bunun, 'kabul edilemez bir provokasyon' olduğunu savundu.

Ayasofya'da dün Kadir Gecesi nedeniyle özel bir etkinlik düzenlenmesine Yunanistan Dışişleri Bakanlığı sert tepki gösterdi. Bakanlık, bunun, 'kabul edilemez bir provokasyon' olduğu açıklamasında bulundu.

TRT Diyanet Kanalı tarafından düzenlenen 'Ayasofya'da Kadir Gecesi' programına Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez katıldı. Programın ardından geçen yıl olduğu gibi Ayasofya içinden sabah ezanı okundu. Program TRT Diyanet'ten canlı yayınlanırken, Ayasofya'dan okunan sabah ezanı da Diyanet'in Twitter hesabından paylaşıldı.

"KABUL EDİLEMEZ BİR PROVOKASYON"

Yunanistan'dan ise bugün bir açıklama geldi. Açıklamada, bunun 'kabul edilemez bir provokasyon' olduğu belirtilerek "Ayasofya'da Diyanet İşleri Başkanı'nın da mevcudiyetinde Kuran okunması, ibadet yapılması ve bunun televizyonda yayınlanmasını kınıyoruz." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, "Ayasofya'nın UNESCO'nın Kültür Mirası listesinde yer alan bir kültür varlığı olduğu, bu mekanı camiye çevirme girişimlerinin uluslararası toplumu rencide ettiği" belirtildi.

"BİR MEYDAN OKUMA SÖZ KONUSU"
Mesajda ayrıca, "Dünyadaki bütün Hristiyanların dini duygularına ve bu kültürel mirası yüceltenlere yönelik açık, kabul edilemez bir meydan okuma söz konusu. Böyle bir dönemde dinlerarası diyaloğun zayıflatılmak yerine teşvik edilmesi gerekir." dendi.

ULUSLARARASI TOPLUMA TÜRKİYE ÇAĞRISI
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, "Türkiye'yi modern, demokratik bir ülke olduğunu gösterir şekilde davranmaya, Ayasofya'nın ekümenik karakterini korumaya ve bu evrensel yapının gelenekselliğine saygı duymaya çağırıyoruz." dedi.

Bakanlık, uluslararası toplumu Türkiye'ye tepki göstermeye çağırdı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113