• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Avrupa'yı arka bahçe yaptılar!

Avrupa'yı arka bahçe yaptılar!
Tuzla Halk Eğitimi Merkezi'nin koordinatör olarak yer aldığı, Tuzla Kaymakamlığı, Magenta Belediyesi (İtalya), Institute of Entrepreneurship Development (Yunanistan),

Tuzla Halk Eğitimi Merkezi'nin koordinatör olarak yer aldığı, Tuzla Kaymakamlığı, Magenta Belediyesi (İtalya), Institute of Entrepreneurship Development (Yunanistan), Integration För Alla (İsveç), Terra Vera Association for Sustainable Development (Slovenya), Stowarzyszenie Klub Sportowy ACTIVITA'dan (Polonya) proje temsilcilerinin katıldığı Türkiye Ulusal Ajansı desteği ile Avrupa Komisyonu'ndan sağlayan hibe ile Ersamus+ KA2 Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamında yürütülen  "Umut Ülkesi" projesinin 2. proje toplantısı Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da gerçekleşiyor. Proje toplantısının evsahipliğini Slovenya'da mülteci ve göçmenlerin toplumsal entegrasyonu konularında önemli çalışmalar yürüten "Terra Vera Association for Sustainable Development" üstlenmektedir.

normal-med1-001.jpg

3-4 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek toplantıya, Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nü temsilen kurum müdürü Sn. Metin Çangır, müdür yardımcısı Sn. Akif Güner, Tuzla Kaymakamlığı'nı temsilen proje sorumluları Sn. Serap Kırdar Kuzören ve Sn. Yalçın Kuzören katılıyor.

Toplantının ana gündem maddesini;  mültecilerin toplumsal entegrasyonunda önemli rol alan bulundukları ülkenin dillerini öğrenmelerine yardımcı olacak "Dil ve İletişim Modülü" oluşturmaktadır. Proje kapsamında tasarlanan mülteci ve göçmenlere dil öğretimi modülü çerçevesinde önümüzdeki aylarda proje ortağı ülkelerde mülteci ve göçmenler yönelik dil kursları düzenlenecektir.

Proje toplantısı esnasında proje temsilcilerinin, Slovenya'nın baskenti Ljubljana'da sığınmacı ve mülteciler için düzenlenen dil öğrenimi ile ilgili çalıştayları inceleme fırsatları olacaktır. Ayrıca Türkiye, İtalya, Yunanistan, Polonya ve İsveç'ten gelen katılımcılar, yapımcılığını Lukuz production DZMP Krsko'nun üstlendiği "Reframing Migrant's Experience (Göçmen Deneyimine Farklı Bir Çerçeveden Bakmak)" isimli belgeselin  çekim ekibini ziyaret edeceklerdir.

Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sn. Metin Çangır, projenin 2. toplantısı için bulunduğumuz Ljubljana'da projenin koordinasyonu, mültecilere dil öğretimi modülü yazımı, yerel olarak düzenlenecek dil kurslarının organizasyonu ve önümüzdeki haziran ayı içerisinde Tuzla Kaymakamlığı koordinesinde Tuzla'da düzenlenecek olan "Mülteci ve Göçmenlere Dil Öğretimi" konulu konferans faaliyetleri ile ilgili olarak proje ortaklarımızla fikir alışverişinde bulunacaklarını belirtti. Ayrıca Çangır, projenin Türkiye'nin mültecilere karşı göstermiş olduğu misafirperverliğe ve kültürel hoşgörüye önemli katkılar sunacağını ifade etti. Proje toplantısının verimli bir şekilde geçmesi temennisiyle sözlerine son verdi.

gol-med2.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113