• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Artık Eminönü'ne balık-ekmek yemeye gitmeyeceksiniz!

Artık Eminönü'ne balık-ekmek yemeye gitmeyeceksiniz!
Tuzla Belediyesi, artan talebi karşılamak ve vatandaşlara daha hızlı hizmet sunabilmek için Palmiye Balık Restaurant bahçesinde balık-ekmek nostaljisi ve lezzetini yaşatmaya başladı.

Balık-Ekmek Nostaljisi ve Lezzeti Artık Tuzla'da

Tuzla Belediyesi sosyal tesislerinin hizmet kalitesi ve lezzetlerine, balık-ekmek satışı da eklendi. Tuzla Belediyesi tarafından Eylül 2013’te hizmete açılan, Aralık 2015’te yenilen ve kapasitesi 2 katına çıkarılan Palmiye Balık Restaurant, gerek şehir içi gerekse şehir dışından gelen misafirlerin her geçen gün artan talebine balık-ekmek satış yeri ile de karşılık vermeye başladı. Balık-ekmek satış yeri, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ev sahipliğinde Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı tanıtımın ardından faaliyete başladı. Tuzlalılar, leb-i derya bir ortamda eşsiz Tuzla manzarası eşliğinde balık-ekmek lezzetini de yaşamaya başladı. Tanıtımın ardından konuklara balık-ekmek, tatlı, turşu ve içecekten oluşan menü ikram edildi.

Tuzla Belediyesi Sosyal Tesisleri’nden 2,5 Milyon Kişi Hizmet Aldı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Palmiye Balık Restaurant’ın hizmet kapasitesini 2 katına çıkarmalarına rağmen önünde kuyruklar oluştuğunu hatırlattı. Hem bunu ortadan kaldırmak hem de daha hızlı hizmet vermek için balık-ekmek satışına da başladıklarını belirten Başkan Yazıcı, “Köfte ve balığımız meşhur ama bunu herkes yiyemiyor. Bunu ortadan kaldırmak için Tuzla’da 5 sosyal tesis kurduk. Dar gelirlinin de ailesiyle dışarıda yemek yiyebileceği tesisleri hizmete sunduk. Bugüne kadar tesislerimizden 2,5 milyon kişi yararlandı. Balık restaurantımızda uzun kuyruklar oluşuyordu. Acele etmesi, öğlen işine yetişmesi gereken veya zaman kaybetmek istemeyenler için kültürümüzde ve geleneğimizde olan balık-ekmek yerini de yaparak bu hizmetten yararlanılmasını sağlıyoruz” dedi. 

Tesislerimizde Kâr Amacı Gütmüyoruz
Tüm sosyal tesislerin işletmesini Tuzla Belediyesi’nin yaptığını hatırlatan Başkan Yazıcı, “Kendi anne babamızın yemek yemediği yerde kimsenin anne babasına yemek yedirmeyiz. Kaliteli malzeme kullanıyoruz, bundan asla vazgeçmiyoruz. Tesislerimizde kâr amacı gütmüyoruz. Biz hiçbir tesisimizin işletmesini şirketimize dahi vermedik. Tüm tesislerimizin işletmesi Tuzla Belediyesi tarafından yapılıyor. Tesislerimizde amacına uygun olarak hizmet sunuyoruz” şeklinde konuştu. 

balik-ekmek-nostaljisi-lezzeti-artik-tuzlada-2016-(4).jpg
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, balık-ekmek satış yerinin ince düşünen bir yönetimin eseri olduğunu söyledi. Sıra bekleyen vatandaşlara bir alternatif oluşturan yerin Tuzla Belediyesi’nin hizmet kalitesini yansıttığını belirten Kaymakam Çalışır, “Balık-ekmek, maddiyattan ziyade bir kültürdür. Böylesine güzel bir mekanda bu mütevazi ama kaliteli yeri hizmete sunan Belediye Başkanımız ve ekibini kutluyorum” dedi.
Tuzla Belediyesi Palmiye Balık Restaurant bahçesinde kurulan balık-ekmek satış yerinde balık-ekmek 5 TL, meşrubatlar 2 TL, su 0,75 TL, şalgam 1,50 TL, tatlı 3,5 TL ve turşu 1,50 TL’den satışa sunuldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113