• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Allah'a hesap vereceğimizi bilerek çalıştık!

Allah'a hesap vereceğimizi bilerek çalıştık!
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’nın her yerinde olduğu gibi Şifa ve Mimarsinan Mahallesi’nde de yaşam standartlarını yükselten hizmetleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Mevcut alanlarda okul, ibadethane, park ve sosyal yaşam alanları oluşturmak için çözümler ürettiklerini belirten Başkan Yazıcı, “Mimarsinan Mahallesi’nde yer olmadığı için 23 Nisan Caddesi’nin Kocaeli tarafına bir okul yapmayı planlıyoruz, Tuzla’da hizmet üretirken sınırları zorluyoruz” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Şifa ve Mimarsinan Mahalleleri Halk Meclisi’ni Şifa Park Düğün Salonu’nda düzenledi. Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve birim müdürleri ile birlikte 2 mahallenin sakinleriyle buluşan Başkan Yazıcı, Şifa ve Mimarsinan Mahallesi’ndeki hizmet ve projeleri hakkında bilgi verdi, soruları yanıtladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, her 2 mahalleye başta ulaşım ve eğitimle ilgili olmak üzere yeni müjdeler verdi. Geçmiş yıllardaki halk meclislerinde her 2 mahalleden de çok sayıda istek ve taleple karşılaşan Başkan Yazıcı, bu kez Tuzla Belediyesi’nin hizmet ve faaliyetleri dışındaki sorularla karşılaştı. 

Kolay Söz Vermedik, Verdiğimiz Her Sözün Arkasında Olduk
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, toplantının “Halka hesap verme” niteliği taşıdığını belirtti. Tuzla halkına verdikleri her sözün arkasında olduklarını vurgulayan Başkan Yazıcı, “Belediye çalışmalarımızın mahalle bazındaki etkilerini hem de ilçemizin genel sorunlarını konuşmak, tartışmak ve daha iyi sonuçları elde edebilmek için bir aradayız. Belediyeyi devraldığımız günden itibaren hep daha iyisini ortaya koyma adına çalıştık, daha iyisini hedefleyerek çalıştık. Buraya hesap vermek için geldik ve her zaman olduğu gibi hesap vermekten hiç çekinmedik. Size asla yalan söylemedim, yanlış bilgi vermedim. Açık, doğru ve net ifadeler kullandım. Kolay söz vermedik ama verdiğimiz her sözün arkasında olduk. Vaatlerimizin üstünde hizmet yaptık. Kimsenin diline, dinine, ırkına, mezhebine, oy verip vermemesine bakmadan hizmet üretmeyi bir borç bildik ve bu hizmeti üretirken de Allah’a hesap vereceğimizi bilerek çalıştık” dedi. 

halk-meclisi-sifa-mimarsinan-20174.jpg

Başkan Yazıcı Hizmetleri Hakkında Bilgi Verdi, Yeni Projeleri Müjdeledi
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Şifa ve Mimarsinan Mahallelerinde yıllardır ihtiyaç duyulan ve çözüm bekleyen konuları çözdüklerini söyledi. Başkan Yazıcı, 19 Mayıs Caddesi-Hürriyet Caddesi bağlantı yolu, Şifa-Mimarsinan Mahallesi’nin sosyal yaşam merkezi olan Şifa Park AVM, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, Kültür Merkezi, Halı Saha, Şifa-Mimarsinan Spor Kompleksi ve prestij caddelerini hizmete kazandırdıklarını hatırlattı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bölgedeki yeni projeleri ve müjdelerini de şu şekilde açıkladı: “D-100 ve Hünkar Çayırı geçiş yolu ve köprüsünün yapımına başlandı. E-5 Şifa-İçmeler kuzey ve güney yan yol yapım çalışmalarına başlandı. Bu kapsamda Tuzla köprüsü yıkılacak ve yerine yenisi yapılacak. Arçelik fabrikası arazisinden bir alanı okul alanı olarak planlayarak muhtarlık yanında bir okul alanı planlayacağız. Şifa Mahallesi’nde işgalli bir alanı okul yeri olarak planlıyoruz. İBB ile TIR parkına yeni bir yer bularak, TIR parkından boşalacak alana Tuzla Belediyesi’ne ait bir sosyal tesis daha yapmayı planlıyoruz” dedi. 

Sınırları Zorluyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, biri vaatler kitapçığında yer alan birini de ilk kez açıkladığı 2 projesi ile hizmet için sınırları zorladıklarını vurguladı. Şekerpınar Caddesi’nin genişletilmesi ve caddede yol kenarına yürüyüş ve koşu alanı yapımı için askeri alandan yer almaya çalıştıklarını belirten Başkan Yazıcı, “Mimarsinan Mahallesi’ne bir okul alanı kazandırmak istiyoruz ama yer olmadığı için farklı bir çözüm düşündük. Tuzla’nın Kocaeli sınırı 23 Nisan Caddesi’nde bitiyor. Bu caddenin Kocaeli tarafına bir okul yapmayı planlıyoruz. Tuzla sınırlarını aşarak Kocaeli’ye bir okul yapmış gibi gözükeceğiz ama Tuzla’ya hizmet için sınırları zorluyoruz. Bu konuda hem Çayırova hem de Kocaeli Büyükşehir Belediyemizle görüşeceğim” şeklinde konuştu. 

Her Yer Yıkılabilir Ama 726 Parsel Yıkılamaz, Çünkü…
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Mimarsinan Mahallesi 726 parsel konusunu halk meclisinin son gündem maddesi olarak değerlendirdi ve vatandaşların bölge ile ilgili sorularına tek tek yanıt verdi. 726 parsel hakkındaki iddia ve dedikoduları hatırlatarak mevcut durumu değerlendiren Başkan Yazıcı, “726 parselde, Türkiye’nin en eski mülkiyet davalarından birisi devam ediyor. Her seçim döneminde “726 parsel satıldı”, “726 parsel seçimden sonda yıkılacak” yada “Beni seçin, 1 hafta sonra 726 parsele tapu vereyim” diye dedikodular dolaşıyor. 726 parselde tapu verme sözünü söyleyenlere tekrar çağrıda bulunuyorum; verdiğiniz sözün nasıl yapılacağını bize öğretin tapuları biz verelim. Türkiye’de her yer yıkılabilir ama 726 parsel yıkılamaz çünkü arazinin kime ait olduğu belli değil. Bu dava bitmeden kimse kimseye tapu veremez” dedi.

Hayal Edilemeyecek Bir Teklif Sunuyoruz, Bu Fırsatı Kaçırmayın
Van depreminin ardından deprem riski taşıyan bölgeler için yürürlüğe giren yasayı bu bölgede uygulamak istediklerini belirten Başkan Yazıcı, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Van depreminin ardından yeni bir yasa çıktı. Bu yasa maddesine dayanarak bölgede kamulaştırma yapmak, kamulaştırma karşılığı oluşacak maliyeti bankada bloke ettirerek davayı kazanacak kişi veya devlete vermek, bölgede oturanları da yine aynı bölgede depreme dayanıklı sıfır daire sahibi yapmak istiyoruz. Yaklaşık 1300 dairenin ortaya çıkacağı, Türkiye’de ilk defa uygulanacak örnek bir kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirmek istiyoruz. Projenin bize maliyeti 200 Milyon TL. Bu projenin başka bir örneği yok. 726 parselde oturan vatandaşlarımızla hem bireysel hem de toplu görüşmeler yaptım. En az 50 toplantı düzenledim. Bölge halkının yüzde 63’ü teklifimizi kabul ediyor, yüzde 10’luk bir kısım asla kabul etmiyor. Kabul edenlerin oranı yüzde 90’a çıktığında projeyi gerçekleştireceğim. Bu konuda diğer mahalle sakinlerinin de desteğini bekliyorum. Hayal edilemeyecek bir teklif sunuyoruz, bu fırsatı kaçırmayın”
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, kentsel dönüşüm projeleri hakkındaki duruşlarını da “Biz, herkesin kendi iradesiyle kentsel dönüşüme girmesi taraftarıyız. Kentsel dönüşümde yerinde dönüşüm, ortada bir rant varsa bu ranttan vatandaşın yararlanması ve yaşam standartlarının dikkate alınmasını önemsiyoruz” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Şifa ve Mimarsinan mahallesi sakinlerinin sorularını da yanıtladı.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113