• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Ali Koç açıklama yaptı; Cocu gidiyor mu?

Ali Koç açıklama yaptı; Cocu gidiyor mu?
Ali Koç FBTV'de son dakika bombalarını patlattı. Canlı yayında soruları yanıtlayan Ali Koç, Ersun Yanal geliyor mu? Cocu gidiyor mu sorularına açıklıkla yanıt verdi. İşte söyledikleri:

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç arka arkaya gelen yenilgiler sonrasında canlı yayında izleyicinin önüne çıkıyor. Ali Koç'un 3 futbolcunun kadro dışı bırakılması ve teknik heyette bazı çalışanlarla yolların ayrılması konularına açıklık getirmesi bekleniyor.

Adı Fenerbahçe ile anılan Ersun Yanal konusuna değinen Ali Koç, ''Ersun Yanal'la ilgili bir planımız yok. Kendisiyle konuşmadık. Medyada yoğun bir kampanya var ama ben bunlardan etkilenmem. Biz uzun vadeli planlarla çıktık. Ne kendisi ile konuştuk, ne de konuşmayı planlıyoruz.'' dedi.

FB TV canlı izle : Ali Koç'un açıklamalarını Fenerbahçe'nin kanalı FB TV canlı yayınla verecek. Aşağıdaki playerden FB TV'yi canlı izleyebilirsiniz.

İşte Ali Koç'un açıklamalarından satır başları...

- Herkese sevgiler, saygılar...Yine karşınızdayız. Tahminimizin ötesinde bir olumsuzluk var. İşe başlarken büyük hayallerden bahsettik.

- Yönetimimiz, hocamız, takımımız eleştiriliyor. Bu eleştiriler taraftarlarımızı ve tribünleri etkiliyor. Bunu anlayışla karşılıyorum. Top çizgiyi geçmediğinde yaptığınız şeyler göz ardı ediliyor. Puan tablosuna baktığımızda, olmamamız gereken bir noktadayız. Yönetimimiz, hocamız, transferlerimiz her şey tartışılıyor bu ortamda. Bunu anlayışla karşılıyorum. Sosyal medyadaki eleştiriler oluşan olumsuz hava camiayı etkisi altına alıyor, bunu da anlayışla karşılıyorum.

''BU DURUMDAN ÇIKACAĞIZ''
- Hatalar yaptık mı evet yaptık. Hatalar yapacağız. Bu işin okulu yok. Üç maç var ki top bir kere kalemize girmiş ve gol olmuş o maçlardan 3 puan alsak 6-7 puan yukarıda olacaktık. Sıkıntılı bir dönem bizim için ama bu durumdan çıkacağız.

''DE SOUZA-GIULIANO'YU MECBUREN SATTIK''
- Ne durumda işi devraldığımızı unutmayalım. Yeniden yapılanma hedeflerimiz doğrultusunda adımlarımızı atıyoruz. 11 transfer yaptık. Hem gençleştirme oldu, hem de ücretlerde düşüş oldu. Zaman gösterecek. Lugano'yu hatırlayın. Edu'yu hatırlayın. Gençlerimizi tecrübeli isimlerle bir araya getirdik. Giuliano ve Josef de Souza hocamızın satılmasını istemediği isimlerdi ancak aldığımız teklifleri kabul etmemek sorumsuzluk olurdu. Dönüp bu paraları büyük transferlere harcamadık. FFP'ye uymak zorundaydık. FFP olmasa dahi kulübün içinde bulunduğu ekonomik durumda kendi kendimize FFP uygulardık. FFP nedeniyle 25 milyon euro kullanabilirdik. Bize kurşun atma şansı veren hamleler çok geç gerçekleşti.

SPONSOR MÜJDESİ
- Hayal kırıklığını yaşadığımız sancıyı, kızgınlığı her şeyi anlıyorum. Geleceğin takımını inşa etme konusunda taraftarlarımızdan daha sabırlıyım ve daha umutlu bakıyorum. Haftaya Sivasspor maçına yeni sponsorla çıkacağız. Oradan da kaynak gelecek. Kefil olup borç bulduk. 700-800 milyon TL kaynak yaratmamıza rağmen halan mart ayından sonrasını göremiyoruz. Avrupa'nın en iyi basketbol takımı var. Bunun bütçesi 30 milyon Euro. Bu bütçeyi koruduk. Allah izin verirse bu sezon o kupayı alacağız.

''GÜNÜ KURTARMAYA GELMEDİK''
- Günü kurtarmaya gelmediğimizi söylüyorum. Saha içi endişelerinizi anlıyorum ama bu böyle devam etmeyecek. Beşiktaş ve Başakşehir performanslarından mutluyum. Zaman zaman taraftar gibi düşünüp, davrandığım için eleştiriliyorum.

''ISLIK KONUSUNDA HAKLI DEĞİLSİNİZ''
- Şartlar ne olursa olsun bir tane Fenerbahçemiz var. Sahip çıkmamız lazım. Her şekilde bunu kınıyorum. Kızmakta, eleştirmekte haklısınız ancak ıslık konusunda haklı değilsiniz. Taraftarımızın tepkili olmalarını anlıyorum. Ben yönetici olduktan sonra maçlara gitmeye başlamadım 7 yaşından beri gidiyorum. Onları çok iyi anlıyorum. Hatta bazen fazla taraftar gibi hareket ettiğim için de eleştiriliyorum.

''ERSUN YANAL PROGRAMIMIZDA YOK''
- Ersun Yanal'la ilgili bir planımız yok. Kendisiyle konuşmadık. Medyada yoğun bir kampanya var ama ben bunlardan etkilenmem. Biz uzun vadeli planlarla çıktık. Ne kendisi ile konuştuk, ne de konuşmayı planlıyoruz. Olmayacağını buradan söylüyorum. Taraftarlarımızdan ricam lütfen Ersun Yanal sevdasına bir son verelim.

KADRO DIŞI KONUSU
- Tespit ettiğimiz ve son derece rahatsız olduğumuz, bizi öfkelendirecek gelişmelere tanık olduk. Bir açıklama yaparak kadro dışıları açıkladık. Niye detaylar açıklanmıyor dendi. Bilerek yaptık. Bakalım söz konusu kişiler ne tepki verecek? Birçok yalan yanlış spekülasyonlar yapıldı. Herkes içini döktü. Aykut Hoca ile konuştuğumuz konulardan biri teknik ekibiydi. Aykut Kocaman'la geçen sezon sonunda konuştuk, konuştuğumuz konulardan birisi de teknik ekibiydi. Hocamız, teknik ekibinin gayet başarılı olduğunu ifade etti. Damien Comolli'nin de teknik ekip için raporu olumluydu. Aykut hoca ve Comolli, yardımcı antrenörler konusunda olumlu yanıt vermişti. Bu yüzden yola devam ettik. Keşke 4 ay önce bu adamları atsaydık da bu noktalara gelmeseydik.

''DEĞİŞİKLİĞİMİZE DİRENÇ GÖSTERİLDİ''
- Eski düzenin devam etmesinin daha iyi olacağı algısı Samandıra'ya yayıldı. En ufak bir değişikliğimize bile direnç gösterildi. Aykut Hoca, teknik ekibi hakkında 'haklarını koruyun' diye ricacı oldu biz de kabul ettik. Sezonun açılışına birkaç gün kala bu ekip istifa etti. Değişime açık olmadıklarını, en küçük yeniliğin yeni bir icat çıkıyormuş gibi karşılanıp yayıldığını, eski düzenin devam etmesi gerektiğini düşündüler. Maalesef bu durum bazı futbolculara ve Fenerbahçe personeline de yansıdı. Bir kısmı yıllardır çalışıyor, bir kısmı yeni gelmiş, bunlar 7-8 kişilik bir ekip.

''SORUNLAR TEKNİK DİREKTÖRE İLETİLMİYOR''
Oyunculara yapılan yüklemeler sonucu futbolcuların maça yorgun bir şekilde çıktığı ortaya çıkıyor. Oyuncularla teknik kadro arasında bir sorun yaşanmaya başlıyor. Kayseri maçından sonra bu tepkiler teknik direktöre iletiliyor. Sonrasında yapılan testlerde idmanların doğru yapılmadığı hatta çok ağır sakatlıklara sebep olabileceği ortaya çıkıyor. Öğreniyoruz ki bu sorunlar teknik direktöre iletilmiyor. Dayanıklılık testlerinin ardından uygulanan metotların büyük sakatlıklara yol açabileceği ve zamanlamasının yanlış olduğu anlaşılıyor. Daha sonra da Alper Aşçı'nın görev alanı değiştiriliyor. Futbolcularımızın moralini bozucu davranışlar giderek artıyor. Mevcut işleyişin bozulması için de çaba gösteriyorlar. Kadro dışı bırakılan oyuncular, kamp ve yemeklerde dahil "Hocaya karşı safhınızı belli edin" diyecek kadar ileri gittiler.

''HOCANIN CENAZESİNİ SARIP KALDIRACAĞIZ''
Beşiktaş maçı günü bir prim açıklanıyor. Primin az olduğu, yönetim şeklinin düzgün olmadığı şeklinde aleni konuşuyorlar. Soyunma odasında bir halı var. Takım stada geldiği sırada soyunma odasında yerde bir halı gören Cocu'nun yardımcıları 'Bu ne?' diye sorunca bu arkadaşlar 'Beşiktaş maçı sonrası hocanın cenazesini bu halıya saracağız' açıklamasını yaparak dalga geçiyorlar. Cevap, "Bugün Beşiktaş bizi yenecek. Hocanın cenazesini sarıp kaldıracağız." oluyor. Erwin Koeman'ın gelişinin ardından Turgay Altay'ın görevlerinin bir kısmı aktarılıyor. Ardından isteksizlik başlıyor. Kötü sonuçların ardından 'Bana ne, Fenerbahçeliler düşünsün" sözleri sarf ediliyor.

''KADRO DIŞI BIRAKTIĞIMIZ HOCALAR VERİLERİ DIŞARI SIZDIRMIŞLAR''
Biz bu arkadaşlarla ilgili işlem yapmamışız, tebliğ etmişiz, Samandıra'ya girmeniz yasaktır, hafta başı gelirsiniz demişiz. Görüyoruz ki 28 Haziran'dan itibaren idman programları, performans verileri ve tüm video görüntüler, maç istatistikleri dahil dışarı sızdırıyorlar. Bu arkadaşlardan birinin bilgisayarında görüyoruz ki 28 Haziran'dan itibaren idman verileri, video ve görüntüler, tüm maç istatistiklerini dışarı sızdırıyorlar. Fenerbahce.org uzantılı mail adreslerinden önce kendi başka hesaplarına daha sonra üçüncü kişilere bu bilgileri dışarıya ilettikleri ortaya çıkıyor. Niye? Bilemiyorum.

''GEÇEN SENENİN TÜM VERİLERİ SİLİNMİŞ''
Sizin özel bilginiz dışarı sızdıktan sonra bir sürü yere gidebilir. Samandıra'daki sistemde bütün veriler toplanıyor, ilgili kişi oradan tüm bilgileri alıyor. İronik durum şu, geçen senenin tüm verileri silinmiş. 'Niye silindi?' diye sorduğumuz zaman yeterli hafıza yoktu deniyor. "Niye bunlar önemli? Geçen sezon eylül ortası, ekim başında oyuncunuzun idman performansı nasıldı, bunlar yok, karşılaştırma imkanı yok.
kaynak.internethaber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113