• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 25 °C

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun partisi ne kadar oy alacak

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun partisi ne kadar oy alacak
Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu tarafından kurulacağı beklenen partilerin toplumda bir karşılığı olacak mı, yeni parti ne kadar oy alacak sorularının yanıtını Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı verdi.

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın kuracağı parti gündemden düşmüyor. Babacan ve Gül'ün Davutoğlu'nu yanlarına alıp almayacağı merak edilirken geçen günlerde Davutoğlu canlı yayında yaptığı açıklamalarda Babacan ve Gül'e sitemler etti.Bu sitemler doğrultusunda iki tarafın da ayrı ayrı hareket edeceği tahminleri yürütüldü.
Erdoğan kurulacak yeni parti için "AK Parti'nin gölgesini kendi gölgesi sananlar boş çuval gibi devrilecekler" açıklamasında bulunmuştu. Herkes kurulacak yeni partilerin bir karşılığının olup olmayacağını ve ne kadar oy alabileceklerini merak ederken Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı Babacan ve Davutoğlu'nun partisinin alacağı oy oranını tahmin etti. Sarı'nın verdiği rakamlar ne Babacan'ı, ne de Davutoğlu'nu memnun edecek!
Partilerin toplumda karşılığı olacak mı?

Yeniçağ’dan Tolgahan Karaoğlu'na konuşan Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı, Babacan ve Davutoğlu tarafından kurulacağı beklenen partilerin toplumda karşılığının nasıl olacağına dair açıklamalarda bulundu.
AK Parti ve CHP dahil diğer partilerden oy alabilirler

Babacan ve Davutoğlu’nun kuracağı partilerle ilgili henüz herhangi bir araştırma yapmadıklarını ifade eden Murat Sarı, belirli bir oranda AK Parti’den ve CHP dahil diğer partilerden oy alabileceklerini ama bu oy oranının yeterli oranda olmayacağını söyledi.
Seçim yapılsa yüzde 3’lerde, 4’lerde kalacaklar

Sarı, “Şu aşamada oyları çok düşük düzeyde kalırlar gibi görünüyor. Bu senenin sonunda ya da önümüzdeki sene bir seçim yapılsa yüzde 3’lerde, 4’lerde kalacaklarını düşünüyorum. Çok yüksek bir oy alacaklarını zannetmiyorum. Tabii bekleyip görmek lazım çünkü konjonktür çok hızlı değişiyor. Bundan sonraki süreçte neler olacağını kestirmek zor” ifadelerini kullandı.
Davutoğlu ve Babacan istedikleri düzeyde gündem oluşturamadı

Sarı, Davutoğlu ve Babacan’ın kamuoyunda istedikleri düzeyde gündem oluşturamadıkları için geri çekildiklerini ifade ederek, “Şu aşamada bekleyip görmek lazım diye düşünüyorum” dedi.
Ayrı parti kurarlarsa ayrı ayrı yok olur giderler

Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan birlikte hareket edecek gibi görünmediklerine dikkat çeken Murat Sarı, “Çünkü biliyorsunuz. Ali Babacan ve Abdullah Gül birlikte hareket ediyor. Abdullah Gül Dışişleri Bakanı idi, Ali Babacan bir ara Dışişleri Bakanlığı yaptı. Ahmet Davutoğlu da Dışişleri Bakanlığı yapmıştı. Bunlar en azından belirli konularda ayrı görüşleri olan siyasetçiler. Birleşirler mi bilemiyoruz tabii bu siyaset, ama ayrı ayrı parti kurarlarsa ayrı ayrı yok olur giderler” açıklamasında bulundu.

Kaynak:İnternethaber

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113