• BIST 9787.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Aldığımız mesafeyi çocuklarımızın gözlerine baktığımızda görüyoruz

Aldığımız mesafeyi çocuklarımızın gözlerine baktığımızda görüyoruz
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda her hafta eğitim alan 48 engelli öğrenci, 10 farklı teknikle hazırladığı 120 eseri “Engellerimiz Engel Değildir” sergisinde beğeniye sundu.

Dr. Fatma Yazıcı: İlgi, Sevgi ve Eğitimle Aşamayacağımız Hiçbir Engel Yok

Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde düzenlenen serginin açılış kurdelasını Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve  eşi Dr. Fatma Yazıcı, engelli çocuklar ile birlikte kesti. Eserlerini beğeniye sunan engelli çocuklar, ellerinde taşıdıkları dövizlerle Engelliler Haftası’na dikkat çekti. Özel Çocuklarımızın, sergideki sürpriz tiyatro gösterimi izleyenlerden büyük beğeni topladı. Pamuk Prenses ve 7 Cüceler’i sahneleyen özel çocuklarımız misafirlerden tam not aldı. Özel Çocuklarımız, Pamuk Prenses ve 7 Cücelerin simgesi haline gelen elmayı misafirlere ikram etti. 

Tuzla, Şanslı Bir İlçe
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu’ndan sorumlu gönüllü Hayrunnisa Gönen, serginin hazırlanmasında çok ciddi bir emek olduğunun altını çizdi. Gönen, “Bizler bu organizasyonlar ile çok mutlu oluyoruz. Çocuklarımızın bu çalışmalarıyla velilerimiz de evlatlarının neler yapabildiklerini görüyorlar. Tuzla bu bakımdan çok şanslı bir ilçe. Çünkü bizi hep yüreklendiren bir ekip var arkamızda. Sayın Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, her zaman yanımızda, her zaman destekçimiz. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

ssaadsi-(4).jpg

İlgi, Sevgi ve Eğitimle Aşamayacağımız Hiçbir Engel Yok
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı da konuşmasında, sevgi ve eğitimin ortaya koyduğu başarının çok net bir şekilde ortaya çıktığını vurguladı. Yazıcı, “Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın 10 komisyonundan biri olan Özel Çocuklar Komisyonumuzun evden çıkmakla zorlanan çocuklarımıza verdiği eğitimin sonucunu görüyoruz. Engelli kardeşlerimizin elleri kalem tuttu ve sergi açıyorlar. Gerçekten verilen emek çok kıymetli ve değerli. O bakımdan gönüllü çalışan, çocuklarımıza özgüven kazandıran ve sevgisini veren eğiticilerimize teşekkür ediyorum. 7 yıl içerisinde aldığımız mesafeyi çocukların gözüne baktığımızda çok net bir şekilde görüyoruz. Sergiyi gezdiğimizde göreceğiz ki normal çocukların yaptığı her şeyi ilgi, alaka ve eğitimle engelli çocuklar da yapabiliyor. Yeter ki önleri açılsın, yeter ki evden çıkarılsınlar. İlgi, sevgi ve eğitimle aşamayacağımız hiçbir engel yok” dedi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu tarafından hazırlanan sergi, 15 Mayıs 2016 Pazar gününe kadar açık kalacak. 

ssaadsi-(4)-001.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113