• BIST 9774.8
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C

Alanyaspor-Fenerbahçe maçında kural hatası! Maç tekrarı için..

Alanyaspor-Fenerbahçe maçında kural hatası! Maç tekrarı için..
Şampiyonluk yolunda kazanmaktan başka çaresi bulunmayan sarı-lacivertliler zorlu rakibi önünde kendisini galibiyete taşıyacak golü bulamadı ve sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı.

Öte yandan Hakem Uğurlu’nun, Valencia’nın düşürüldüğü pozisyon için verdiği penaltı kararını VAR uyarısı ardından ofsayt gerekçesiyle iptal etmesi büyük tartışma yarattı. Sarı lacivertliler maçın tekrarı için TFF'ye başvuru yapacaklarını açıkladı.
VAR KARARI KAFALARI KARIŞTIRDI 
Alanya’da 2 puan bırakan Fenerbahçe’nin maçın 27. dakikasında Enner Valencia ile kazandığı penaltı VAR’a takıldı, ortalık karıştı. Mesut Özil’in yerden pasında Valencia ceza sahasında arkasındaki Caulker tarafından yere indirilince, hakem Yaşar Kemal Uğurlu direkt olarak penaltı noktasını gösterdi. Ancak pozisyonu inceleyen VAR hakemi Halil Umut Meler’in uyarısıyla Valencia’nın ofsaytta olduğu gerekçesiyle penaltı kararı iptal edildi.
GECEYE DAMGA VURDU 
Kritik müsabakada öne geçme şansını kaçıran Fenerbahçeli oyuncular, hakem Yaşar Kemal Uğurlu’ya tepki gösterirken, penaltının tartışmalı bir şekilde iptal edilmesi geceye damga vurdu. Uluslararası Futbol Birliği Kurulu’nun (IFAB) “Ofsayt” başlıklı 11. kuralı kafaları karıştırdı. Valencia’nın pozisyonu ile büyük ölçüde örtüşen kuralda şu ifadeler yer alıyor: “Topla oynama niyetiyle topa doğru hareket eden ofsayt pozisyonundaki oyuncuya topla oynamadan veya topla oynamaya teşebbüs etmeden veya rakibi ile top için mücadeleye girmeden önce faul yapılırsa, bu durum ofsayt ihlalinden önce gerçekleştiği için faul ile cezalandırılır.”
IFAB: FAUL VARSA PENALTI VERİLİR 
Ayrıca yine IFAB’da, “Bir futbolcu ofsaytta olmasına rağmen topa değmeden önce veya rakibiyle ikili mücadele halindeyken ceza sahası içinde faule maruz kalırsa penaltı verilir mi?” sorusunun yanıtı olarak, “Faul varsa penaltı verilir” ifadesinin yer alması dikkatlerden kaçmadı. Pozisyonun ofsayt olarak değerlendirilmesi gerektiğini savunanlar ise Valencia’nın topla oynama teşebbüsünde bulunduğunu ve konumundan yararlanarak arkasındaki Caulker’in koşu yolunu kapattığını ileri sürdü.
FENERBAHÇE'DEN TFF BAŞVURU 
Fenerbahçe, Alanyaspor maçının tekrarlanması için TFF'ye başvuracağını açıkladı. Sarı lacivertliler resmi siteden yaptığı açıklamada; 'Fenerbahçe Futbol A Takımımızın maçlarında, bu sene yaşadığımız ve aleyhimize olan açıklanamaz kararlara, dün gece itibarıyla bir yenisi daha eklenmiştir. Süper Lig'in 38.haftasında, Aytemiz Alanyaspor ile oynadığımız maçın 27.dakikasında, oyuncumuz Enner Valencia’ya ceza sahasında yapılan hareket sonucu maçın orta hakemi Yaşar Kemal Uğurlu penaltı kararı vermiş; hemen ardından VAR uyarısıyla penaltı pozisyonundan önce ofsayt olduğu gerekçesiyle penaltı kararı iptal edilmiştir.

Penaltı kararının iptali, dünya genelinde futbolun kurallarını belirleyen IFAB’ın ilgili maddelerinin açık bir ihlalidir. Söz konusu hatanın hakem değil kural hatası olmasından dolayı maçın tekrarı gerektiği de tartışmasız şekilde ortadadır. Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’na gereken başvurular gün içerisinde yapılacaktır. Sezon başından itibaren kritik hatalarla maç sonuçlarımıza yapılan açık etkinin, bu son kararla geri dönülemez bir boyuta taşındığını vurguluyor; tüm camiamızın sabrını zorlayan bu durumun düzeltilmesini talep ediyoruz. KAYNAK:MİLLİYET

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113