• BIST 9712.6
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Alanya-Fenerbahçe maçı tekrarıyla ilgili bomba açıklama!

Alanya-Fenerbahçe maçı tekrarıyla ilgili bomba açıklama!
Aytemiz Alanyaspor - Fenerbahçe maçında yaşanan penaltı pozisyonu iptal edilmiş ve ofsayt bayrağı kaldırılmıştı. Karşılaşma 0-0 berabere sonuçlanmış ve Fenerbahçe şampiyonluk yarışında ağır bir yara almıştı.
ALPER PİRŞENDEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

ALPER PİRŞEN'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI 

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Alper Pirşen, hakemin pozisyonu VAR’da tekrar incelemesinin zorunluğu olduğunun altını çizdi, “Gidip izlese ve aynı kararı verse üzülür, ‘hakem hatası’ der, ama kurala uygun davrandığı için bu itirazda bulunamazdık” dedi.

 

'BİZZAT KENDİ İNCELEME YAPMALIDIR' 

Hakemin pozisyonu bizzat incelememesinin böyle bir hamleye neden olduğunu belirten Yönetim Kurulu Üyesi Alper Pirşen, “IFAB kurallarına göre hakemin pozisyonu bizzat incelemesi gerekirdi. Kurallar açık. Objektif durumlarda hakemin VAR uyarısını dikkate alması doğaldır ve uygundur. Ancak Valencia’nın pozisyonu Tottenham-Arsenal maçındaki örnekte olduğu gibi subjektif karar gerektiriyordu. Subjektif yorumlama gereken hallerde müsabaka hakemi VAR’ın görüşüyle yetinemez ve bizzat kendi inceleme yapmalıdır” dedi.

'ZORUNLULUK HALİNE GELDİ' 

IFAB’ın hazırladığı kural kitabında geçenleri de anlatan Pirşen: “Faullü müdahalenin şiddeti, ofsaytta müdahale, elle oynama yorumları gibi subjektif kararlar için ‘sahada inceleme’ uygundur. Söz konusu bu düzenleme bu sezona kadar yüksek bir tavsiyeyken, bu sezonki edisyonda zorunluluk haline geldi” diye konuştu.

'POZİSYONU İNCELESE...' 

‘Hakem VAR’a gidip pozisyonu incelese ve aynı kararı verse üzülür, ‘hakem hatası’ der, ama kural kitabına uygun davrandığı için bu itirazda bulunamazdık’ diyen Pirşen konuşmasını şöyle noktaladı: 

'ALDIĞIMIZ DUYUMLARA GÖRE...' 

“Yaşananlardan ve maçtaki gördüklerimizden anladığımız, her iki hakemin de 11.2 maddesindeki subjektif yorum gerekliliğinden ve VAR Protokolündeki sahada inceleme zorunluluğundan haberdar olmadığı ve böylece kural hatası yaptıkları. Zaten aldığımız duyumlara göre raporlarında durumu farketmeyerek objektif kritere göre karar verdiklerini belirtmişler. Maçı izleyenler hakemin kulaklıkla konuştuktan sonra ofsayt verdiğini hatırlayacaktır. Durum ortada, kuralı bilip bilmediklerine VAR konuşmalarını dinleyerek de vakıf olabilirler. Bu incelemeler yapılmadan verilecek her türlü karar sakat olacaktır.” kAYNAK:MİLLİYET

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113