• BIST 9707.88
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C

“Akif, peşindeki hafiyeler nedeniyle Mısır’a gitti”

“Akif, peşindeki hafiyeler nedeniyle Mısır’a gitti”
Moderatörlüğünü Turgay Anar’ın yaptığı “Akif’in Şehirleri” Paneli, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Konuşmacılardan Yazar Selçuk Karakılıç, Akif’in sanıldığı gibi inkılaplardan değil, peşindeki polis hafiyesi nedeniyle Mısır’a gittiğini iddia etti.

Geçtiğimiz yıl “Akif’in Dostları” adlı paneli düzenleyen Pendik Belediyesi, bu kez “Akif’in Şehirleri” isimli bir panel ve sergi gerçekleştirdi. Mehmet Âkif Fikir ve Sanat Vakfı işbirliğiyle düzenlenen panel ve sergide Akif’in İstanbul’dan Berlin’e, Anadolu’dan Arap Coprafyası’na yaşadığı ya da ziyaret ettiği şehir ve bölgeler anlatıldı. Panelin açılışında konuşan Belediye Başkanı Ahmet Cin: “Pendik Belediyesi olarak çok önemli kültür-sanat çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu da onlardan biri. Akif’i anlatmaya zaman yetmez. Daha önce Akif’in dostları diye bir çalışma yapmıştık. Şimdi bu seriye Akif’in Şehirleriyle devam ediyoruz.” diyerek özellikle gençleri bu etkinlikleri takip etmeye davet etti.

akif-n9526.jpg

Akif bir şehir gezginiydi”

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelin modaretörlüğünü Turgay Anar yaparken Beşir Ayvazoğlu veSelçuk Karakılıç da konuşmacı olarak katıldı. Akif’i bir şehir gezgini olarak nitelendiren Beşir Ayvazoğlu, ancak onun asla bir şehri anlatmak gibi bir derdinin olmadığını ifade ederek “İstanbul denilince akla, yazdığı şiirlerden dolayı Yahya Kemal Beyatlı gelebilir. Akif’i okuyunca İstanbul hemen aklımıza gelmez. Çünkü Akif’in derdi, İstanbul’u ya da bir şehri anlatmak değil. Onun derdi dönemin zorluklarını anlatmak.” dedi. Panelde konuşan Selçuk Karakılıç ise Akif’in Mısır macerasına değinerek “Akif, Mısır’a inkılaplardan rahatsız olduğu için gitmemiştir. Bununla ilgili elle tutulur bir kanıt yoktur. O, Mısır’apeşindeki polis hafiyesi yüzünden gitmek zorunda kalmıştır.” iddiasına bulundu.

akif-_-gkn9470.jpg

Sırada “Akif Ansiklopedisi” Projesi var

Panelde Mehmet Akif Ersoy’la ilgili projelerin devam edeceğini belirten Turgay Anar, daha önce Pendik Belediyesinin desteğiyle hazırladıkları “Akif’in Dostları” Projesinin ardından Akif’in Şehirleri” Projesini de nihayete erdirmenin sevincini yaşadıklarını söyledi. Akif’i bir hazine olarak gördüklerini belirten Anar, yeni projelerinden de bahsederek “Sırada Akif Ansiklopedisi Projemiz var. Hazırlık aşamasındaki projemiz yakın zamanda netilenecek.” müjdesini verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113