• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

AK Parti'den flaş kongre açıklaması

AK Parti'den flaş kongre açıklaması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı partinin sonbaharda yapılacak olan büyük kongresinin erkene alınabileceğini açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı siyasetin gündemine bomba gibi düşecek bir açıklama yaptı. Yazıcı AK Parti olağan büyük kongresi için 'Belki sonbahara bırakmayabiliriz' açıklamasını yaptı.

Hayati Yazıcı ayrıca İttifak tartışmalarına da değindi. "Saadet Partisi'ni dışlamamız söz konusu değil" diyen Yazıcı, siyasilerin ülke gerçeklerini görmesi gerektiğini belirtti ve ekledi: Görmeyen varsa yalvaracak halimiz yok.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Yazıcı'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi'ni kastederek "Bu çatının altında olmasını arzu ettiğimiz partiler, eğer kendilerine başka bir yol veya yol arkadaşı seçiyorlarsa onlara da 'güle güle' demekten başka elimizden bir şey gelmez" sözleri soruldu.

"Muhafazakar, milliyetçi gibi isimlerle tanımlanan partilerin küme oluşturması çok doğal" diyen Yazıcı, şunları söyledi:

"Bu ittifaka gelebilecek partiler belli. Yapılan düzenleme bir partiye özgü değil. Bu çerçevede MHP deklare etmiş, AK Parti uygun görmüş birlikte çalışma yürütüyor. Bu çalışmalar çerçevesinde partiler arası görüşme oluyor. Saadet Partisi'ni dışlamamız söz konusu değil veya benzer partileri...

"YALVARACAK HALİMİZ YOK"
Bizim ittifak çerçevesinden bakışımız 80 milyonu kapsayıcıdır. Bu hedefe katkı sağlayacak partilere bu ittifak alanı açıktır. Kaldı ki kimseyle bir ittifak yapmış değiliz, MHP ile ittifak yapacağımız gözüküyor. Kapımız kimseye kapalı değil. Siyasi partiler ülke gerçekliğini görmeleri gerekir. Ama bunu görmeyen arkadaşlar varsa bunu görmeyen siyasiler varsa yalvaracak halimiz yok."

"BÜYÜK KONGREYİ SONBAHARA BIRAKMAYABİLİRİZ"
Teşkilatçılığa çok önem veren bir partiyiz. Kongre süreçlerimiz çok önemli. Kongre vesilesiyle hiçbir arkadaşımızı AK Parti ailesi dışına itmiş değiliz. Özenle yürütüyoruz. Ana kademelerin kongreleri nisanın 3. haftasına kadar sarkabilir. Büyük illerimiz var. Ondan sonra da büyük kongre süreci başlıyor. Partiler 2 yılla 3 yıl arasında kongre yapmaları zorunlu. 2 yıl dolunca olağan kongre süreci başlıyor. Biz bu sürece girmiş bulunuyoruz. Onun en son tarihi eylül 2018. Büyük bir ihtimalle bizim il kongrelerimiz bittikten sonra belki de sonbahara bırakmayabiliriz. Bunu değerlendireceğiz. Parti içi yapılanmayı bitirip seçimlere doğru yoğunluğumuzu artırmamız gerekiyor. 

Kaynak:İnternethaber

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113