• BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

AK Parti milletvekili aday listesi YSK'da

AK Parti milletvekili aday listesi YSK'da
24 Haziran seçimleri partiler milletvekili listelerini tek tek YSK'ya teslim etti. Ak Parti'de Erdoğan ve Yıldırım, Genel Merkez binasında milletvekili listesi üzerinde büyük bir titizlikle çalıştı. Ak Parti'nin milletvekili listesi YSK'ya teslim edildi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım sabahın erken saatlerinde partinin genel merkezine gelerek milletvekili adayı listelerine son şeklini verdi. AK Parti'nin milletvekili aday listesi hazırlandı ve liste YSK'ya teslim edildi.

Erdoğan ve Yıldırım'a Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun da eşlik etti. AK Parti'den 294 millettvekili yeni dönemde de vekil olabilmek için aday adaylığı başvurusunda bulundu. Başvuru yapan 160-170 civarında milletvekilinin yeni dönemde listelerde yer almayacağı belirtiliyor.

KAÇ BBP'Lİ OLACAK: AK Parti ile MHP arasındaki Cumhur İttifakı'na dahil olan BBP'nin adayları AK Parti çatısı altında seçime girecek. Kaç BBP'li vekilin listede yer alacağı merak ediliyor.

SORGUN TESLİM ETTİ: AK Parti'nin 27 Dönem Milletvekili adaylarının yer aldığı liste YSK'ya teslim edildi. Listeyi Ahmet Sorgun teslim etti.

AK PARTİ LİSTESİNDE KİMLER VAR: AK Parti’nin aday adayı listelerinde milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, gazeteci Ayşe Böhürler, eski bakan Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar gibi isimler de bulunuyor. Erdoğan’ın son hafta içerisinde, bazı eski milletvekilleri ve onların çocuklarına adaylık başvurusu yapması için telefon açtığı öğrenildi.

ERDOĞAN TELEFONLA ARAYIP DAVET ETTİ: Son üç günden beri milletvekili liste çalışmalarına hız veren Erdoğan, milletvekili adayları konusunda ayrıntılı dosyalar hazırlattı. Erdoğan’ın dar bir kadroyla yaptığı çalışmada aday adayları dışında bazı önemli bulduğu isimleri bizzat arayarak siyasete davet ettiği öğrenildi. Adaylık için başvuru yapan yeni isimlerin profillerinin yeterince iyi olmadığı yorumu yapıldı.

ESKİ VEKİL VE ÇOCUKLARI: Erdoğan’ın adaylık başvurusu bulunmayan bazı özel isimleri aradığı, bunlar arasında eski milletvekillerinin de bulunduğu dile getiriliyor. Erdoğan’ın adaylık başvurusu yapmasını istediği isimler arasında 22’nci Dönem’den birden fazla isim olduğu belirtiliyor. Bazı eski milletvekillerinin çocuklarının da davet edildiği kaydedildi. Parti kurmayları, bu tercihlerin ‘geçmiş dönemden güvenilir, çizgisinde kırılma olmayan’ isimler nedeniyle yapıldığını dile getiriyorlar.

LİSTEDE İLGİNÇ İSİMLER VAR: Bunun yanı sıra AK Parti aday adayları arasında, mevcut milletvekilleri ve bakanlar dışında bazı ilginç isimlerin olduğu da öğrenildi.Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, gazeteci-yazar Ayşe Böhürler, eski siyasetçi Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar gibi isimlerin de aday adaylığı başvurusu yaptığı biliniyor. AK Parti listelerinde genç ve kadınlara ilişkin dengenin de kurulacağı, özellikle partinin gençlik kollarından bazı isimlerin aday gösterileceği belirtiliyor.

BAŞKAN YARDIMCILIĞI İÇİN TANSU ÇİLLER İDDİASI: AK Parti kulislerinde gündem oluşturan başka bir konuyu ise ‘cumhurbaşkanı yardımcılarından birinin kadın olacağı’ konusu oluşturuyor. Erdoğan’ın dışarıdan sürpriz bir ismi bu göreve getireceği dile getiriliyor. Bir dönem, bu ismin Tansu Çiller olacağı yorumları yapıldı. Çiller’in dışında bazı yeni isimlerin de gündemde olduğu ifade ediliyor.

BAKANLAR İÇİN 3 PLANI VAR: Erdoğan’ın mevcut bakanlar için de üç planı olduğu belirtiliyor. Bunlardan en fazla 6 ismin kabinede kalacağı, en az 5 ismin belediye başkan adayı olarak değerlendirileceği, diğerlerinin ise milletvekili yapılacağı öne sürülüyor.

Kaynak:İnternethaber.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113