• BIST 9605.39
  • Altın 2481.326
  • Dolar 32.5027
  • Euro 34.6119
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

AK Parti İstanbul'da üç ilçenin kongre tarihi belli oldu!

AK Parti İstanbul'da üç ilçenin kongre tarihi belli oldu!
AK Parti İstanbul'da 39 ilçe'nin 14 ile devam 25'inde değişim kararının ardından, gözler değişime gidilecek ilçeler'de kimlerin aday gösterileceği ve kongrelerin hangi tarihte olacağına çevrilmişti. Kaynak: Ak Parti İstanbul'da üç ilçenin kongre tarihi

AK Parti İstanbul il başkanlığına Selim Temurci'nin yerine Bayram Şenocak'ı atayarak İstanbul'daki kongre süreçlerinin startını vermişti. Bu bağlamda il başkanlığı geçtiğimiz günlerde yeni il başkanı Bayram Şenocak'ın başkanlığında toplanmış 39 ilçeden 14 ile yola devam 25 ilçe'de ise değişim kararı almıştı. Bu karardan sonra teşkilatlarda merakla beklenen, değişim kararı alınan ilçelere kimler aday gösterilecek ve ilçe kongreleri hangi tarihlerde olacak. Edindiğimiz bilgilere göre İl başkanlığı ilk adımı atarak Çekmeköy, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de 18 Marta 2018 tarihinde kongre kararı aldığı bu kararı ilgili ilçelere tebliğ ettiği belirtiliyor.18 Marta yapılacak ilçe kongrelerine Çekmeköy,Salih Kırıcı, Sultanbeyli'de Ali Tonbaş,Sancaktepe'de Adil Kademir ilçe başkan adayı olarak açıklamıştı.

Şimdi merak edilen şu, İstanbuld'a yapılacak kongrelerde partinin adayları karşısında başka adayların ilçe başkanlığı için aday olup olmayacağı ve böyle bir durum karşısında partinin tnasıl bir tavır takınacağı?Bilindiği üzere AK Parti, bundan önceki kongrelerde Genel merkez adayların karşısında başka adayların aday olmasına sıcak bakmamış, hatta kazanan adaylar görevden alınmış, o yelerede tekrar kongreye gitmişti .İstanbul il ve ilçe kongrelerine çok önem veren parti yönetimimin bu konuda çok hassa olduğu, genel merkez adaylarının karşısına çıkabilecek adaylara kesinlikle sıcak bakılmayacağı belirtiliyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sultanbeyli, Sancaktepe kongrelerine programı uygun olmadığından katılamayacağı sadece Çekmeköy ilçe kongresine katılacağı belirtildi.  Öte yandan diğer İstanbul ilçe kongre tarihleri henüz belli olmazken, yapılacak olan ilçe kongrelerinin cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılabilmesi için uygun tarihler belirlenmeye çalışıldığı yakın zamanda o ilçelerinde kongre tarihlerinin açıklanacağı söyleniyor.

SALİH KIRICI KİMDİR?

30 Ağustos 1975'te Bingöl Karlıova'ya bağlı Sağnis Yiğtiler köyünde doğdu. Ortaokul ve lise eğitimine Üsküdar İmam Hatip Lisesinde devam etti ve 1994 yılında Üsküdar İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Daha sonra Bakü Devlet Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde okuyan Kırıcı bu okuldan 2000 yılında mezun oldu. 2001 Yılında YÖK Denkliği Aldı.2013 Yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinde kişilerarası İletişim Yüksek Lisansı yaptı. Yüksek Lisans Bitirme ödevi, Siyasal kampanya iletişiminde Ak Parti örneği, Ak elçiler Projesi.Gençlik yıllarında sosyal hayat ve siyasetle içiçe bir yaşamı tercih eden Kırıcı, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplumsal sorunlarla ilgili.Kırıcı, İngilizce ve Rusça  bilmektedir.SULTANBEYLİ İLÇE BAŞKAN ADAYI ALİ TONBAŞ KİMDİR? 

1973 yılında Ordu Ünye ' de doğdu. İlk orta lise ve yükseköğrenimini tamamladıktan sonra, Okan üniveristesi Sosyal Bilimler Fakültesinde İşletme Yüksek lisansını tamamladı . 1992-1993 yıllarında Milli Gençlik Vakfı öğrenci temsilciliği yaptı. 1993-1995 yılları arasında Refah Partisi gençlik kolları başkanlığı görevlerinde bulundu. 2002 yılında Ak Parti ' nin kurulması ile mahalle teşkilatlarında göreve başladı. 2004 yılındaki yerel seçimlerde meclis üyeliğine seçildi. Çeşitli komisyonlarda görev aldı. 2008 yılında ilçe yönetim kurulu üyesi oldu ve Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı , Tanıtım Medya Birim Başkanlığı , Seçim İşleri Birim Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2014 Yerel Seçimlerinde Sultanbeyli SKM Başkanlığı yaptı. 2014 yılında yapılan kongrede tekrar ilçe yönetim kurulu üyeliğine seçildi . İlçe Başkan Yardımcılığı ve Teşkilat Başkanlığı görevini yürütüyor. Aynı zamanda Ensar Vakfı Sultanbeyli Şube Başkanlığı yapmakta olan Ali TOMBAŞ ,  1998 yılından bu yana kendi şirketlerinde ticaret yapıyor . Evli ve 2 çocuk babasıdır.  1969 ÇANKIRI doğumlu Adil KANDEMİR, Bayrampaşa Yeşil Camii Kuran Kursu’nda 6 yıl dini eğitim aldıktan sonra Tekirdağ İmam Hatip Lisesini bitirdi. Mısır El-Ezher Üniversitesi Hukuk Bölümünü bitirdi. Daha sonra da İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

SANCAKTEPE İLÇE BAŞKAN ADAYI ADİL KANDEMİR KİMDİR?

Siyasete Refah Partisi Sandık Müşahidi olarak başlayan KANDEMİR, Refah Partisi Bağcılar Gençlik Kollarında görev aldı. Çeşitli Siyasi Partilerde Eğitim Birim Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.2009 da Sancaktepe Ak Parti Kurucular Kurulunda bulunan KANDEMİR , Teşkilatlanma Birim Başkan Yardımcılığı,Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı, Yerel Yönetimler Birim Başkanlığı ve en son Teşkilatlanma Birim Başkanlığı görevlerini ifa etti. Adil KANDEMİR Ak Parti Sancaktepe 3. Olağan Kongresi’nde İlçe Başkanı olarak görevine başlamıştır.Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da görev yapan ve iyi derecede arapça bilen KANDEMİR, Evli ve 3 çocuk babasıdır. Kaynak: Ak Parti İstanbul'da üç ilçenin kongre tarihi belli oldu!

Kaynak:Bölge Gündem

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113