• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Adnan Kahveci için vefa durağı

Adnan Kahveci için vefa durağı
Ülkemizin kültür, sanat ve siyaset hayatında iz bırakan önemli isimler adına vefa durakları tasarlayan İETT, bunun son örneğini birinciliklerle dolu geçen okul hayatı, genç yaşta yaptığı siyasi çalışmalar, dürüst kişiliği ve idealleriyle adından ..

Ülkemizin kültür, sanat ve siyaset hayatında iz bırakan önemli isimler adına vefa durakları tasarlayan İETT, bunun son örneğini birinciliklerle dolu geçen okul hayatı, genç yaşta yaptığı siyasi çalışmalar, dürüst kişiliği ve idealleriyle adından söz ettiren Adnan Kahveci için gösterdi. 5 Şubat 1993 tarihinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Adnan Kahveci anısına, Kartal Yakacık’ta bulunan ve kendi ismini taşıyan otobüs durağı, hayat hikayesi ve fotoğraflarının yer aldığı özel görseller ile kaplandı.

 İETT, Türkiye’ye ve dünyaya mal olmuş değerler için hayata geçirdiği vefa durağı uygulamasını sürdürüyor. 2014 yılında başlanan çalışma kapsamında bu kez de eski Maliye Bakanı ve Milletvekili Adnan Kahveci için hayatı ve fotoğraflarının yer aldığı özel görsel hazırladı. Hazırlanan görsel Kartal Yakacık’ta bulunan ve Adnan Kahveci’nin ismini taşıyan durağa kaplandı.

İETT vefa durağı çalışmalarına İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy ile başladı. Daha sonra Barış Manço, Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu, Adnan Menderes, Kayahan, Turgut Özal, Zeki Alasya, Süleyman Demirel, Kemal Sunal ve Osman Yağmurdereli için aynı vefa örneğini gösteren İETT, bundan sonra da yeni isimler için vefa durakları yapmaya devam edecek.

‘’Üstün başarılı öğrenci, dürüst politikacı, idealist teknokrat’’


Eski Maliye Bakanı ve Milletvekili olan Adnan Kahveci, 1949 yılında Trabzon’da doğdu. Öğrenim hayatı üstün başarılarla geçen Kahveci, Milliyet Gazetesinin açtığı ilk ilkokullar arası bilgi yarışmasında birinci oldu. Kabataş Lisesini 1966 yılında birincilikle bitirdi. Aynı yıl girdiği üniversite sınavlarında Türkiye birincisi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı bursuyla gittiği ABD’de Purdue Üniversitesinde dört yıllık okulu iki buçuk yılda bitirdi.

 Doktorasını Missouri Üniversitesinde yapan Kahveci, daha sonra aynı üniversitede asistan olarak göreve başladı. Türkiye’ye döndükten sonra Boğaziçi Üniversitesinde öğretim üyesi oldu. Amerika’da bir gezide tanıştığı dönemin TPAO Genel Müdürü Korkut Özal, 1977 yılında İçişleri Bakanı olunca, Adnan Kahveci’yi İçişleri Bakanlığında teknik danışman olarak görevlendirdi. Bu şekilde yolu Özal’lar ile kesişen Kahveci, Bakanlığın ve Emniyet Genel Müdürlünün bilgisayar sistemine geçiş çalışmalarını başlattı. Daha sonra Başbakan Turgut Özal’ın danışmanı olarak atandı. 1983 yılında Anavatan Partisi’nin kurucularından biri ve ilk genel başkan yardımcısı oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113