• BIST 8745.7
  • Altın 2240.672
  • Dolar 32.3333
  • Euro 35.1603
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Adil Gür'den bomba seçim tahmini!

Adil Gür'den bomba seçim tahmini!
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin son rakamlar, A&G Araştırma'nın sahibi Adil Gür'den geldi. Gür, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 55 oy oranına ulaşacağını söyledi sosyal medya yıkıldı.

A&G Araştırma'nın sahibi Adil Gür, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 55 oy oranına ulaşacağını söyledi. Adil Gür, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranının yüzde 55 seviyesinde olduğunu ifade etti.Seçimlerin ikinci tura kalmayacağını belirten Adil Gür, CHP'nin adayı Muharrem İnce için de bir yorumda bulundu.

Gür, İnce'nin CHP'nin genel seçimde aldığı oy oranının üzerine çıkabileceğini söyledi. İşte Adil Gü'ün açıklamaları...

Seçim takvimi belli olduğu günden bu yana çalışmaları sıklaştırmaya başladık. Hatta son bir ayda her hafta yapacağız. Ben 1.turda biteceğini öngörenlerdenim. Elbette ki seçime 40 gün varken kesinlikle böyle olacak demesi istatistik bilimiyle örtüşen bir şey değil. Ancak seçmen davranışının önümüzdeki günlerde değişmeyeceğiyle ilgili birkaç şey söyleyeceğim. 2007 Cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle ilgili halk oylaması Türkiye’de iki bloklu bir siyasetin önünü açtı.

SEÇMEN TABANCA İTTİFAK YAPIYOR

Şimdi de siyasi partiler bir araya geldiler ve o iki blok içinde yer aldılar. Bir tarafta AK Parti ve MHP öbür tarafta CHP-İP-SP- DP gibi partiler var. Birinci tarafta problem yok. İki tane birbirine benzeyen parti var. Liderler biz ittifak yaptık demese bile seçmen tabanda ittifak yapıyor zaten. AK Parti ile MHP iki elma gibi birisi Amasya diğeri golden gibi. Ancak diğer ittifak blokunun içinde yer alan partiler birbirine benzemiyor. Biri elma biri armut biri ayva biri sebze. Buradan yola çıkarak bir öngörüde bulunuyor ve diyorum ki; cumhurbaşkanlığı seçimi 1. turda bitecek.

"VATANDAŞIN YÜZDE 50'Sİ HÜKÜMET SORUMLU DİYOR"

Yüzde 50-55 arasında bir oyla almasını bekliyorum. Türkiye zor bir dönemden geçiyor. 2-3 aydır Türkiye 15 Temmuz’un ikinci kalkışmasıyla karşı karşıya. Bu silahlı bir kalkışma değil ekonomik. Türkiye’de para piyasalarında aylardır inanılmaz bir mücadele yürütülüyor. Döviz piyasalarıyla oynanıyor, Türkiye’den para çıkışı sağlanmaya çalışılıyor. Bu 15 Temmuz’un ikinci ayağı, paralı kalkışması. Hükümetin dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum çünkü vatandaşın %50’si para piyasalarındaki olumsuz gelişmede hükümeti sorumlu görmese de %50’si hükümet sorumlu diyor. Vatandaş için cari açık, büyüme rakamları bir şey ifade etmez. Vatandaş önce cebine sonra dolar kuruna bakar. Hükümet dövizle ilgili alınabilecek tüm tedbirleri almaya çalışıyor.

 “SN.BAHÇELİ OY ORANLARIYLA İLGİLENMİYOR”

Hangi partinin baraj problemi var 24 Haziran’da göreceğiz. Bu polemiğe hiç girmek istemiyorum. Ama şurası aşikâr. MHP’nin AK Parti’ye ihtiyacı vardı AK Parti’nin de MHP’ye. O geleneğin içerisinde dönem dönem yer almış birisi olarak Sn. Bahçeli’nin ha 120 vekil çıkarmış ha 40 vekil çıkarmış, oy oranlarıyla çok ilgisi olduğunu zannetmiyorum. MHP’nin temel misyonu ülkenin bekası. Sistemin tıkandığı durumlarda devreye giriyor.

“ERDOĞAN'A ÇIKACAK OY, 16 NİSAN'DAKİ OYUN ÜSTÜNE OLACAK”

Bu şehir efsanesinden başka bir şey değil. Kaldı ki MHP’nin ırkçı bir parti olduğunu kimse söyleyemez. Kürtler MHP’den nefret eder, oy vermez sözü hiç doğru değil. Size iddialı bir şey söylüyorum. Diyarbakır’da, Mardin’de, Siirt’te, Van’da, Şırnak’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çıkacak oy 1 Kasım’da hatta 16 Nisan’da çıkan oyun üzerinde olacak.

Kaynak:İnternethaber.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113