• BIST 9747.45
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

ABD'de yaşayan birisi geldi ve güzelim projeyi iptal ettirdi!

ABD'de yaşayan birisi geldi ve güzelim projeyi iptal ettirdi!
Kenan Şahin, Pendik Batı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan planların çok değerli ve kalıcı planlar olduğunu ancak siyasi ve ideolojik görüşlere kurban gittiğini söyledi.

Batı mahalle halkı arkamda durmadı

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, "Pendik Batı Mahallesi için yapılan kentsel dönüşüm projesi tamamen Batı Mahallesi sakinlerinin menfaatine olacak bir projeydi ve herkes kazanacaktı. Herşeyi hazırladık, palanlarımızı, taslaklarımızı hazır hale getirdik. Tam bir yandan start vereceğiz derken devreye giren bir kısım art niyetli kişi ve kişilerin yanlış yönlendirmesiyle güzelim proje mahkeme kararı ile rafa kaldırıldı."dedi.

Başkan Şahin, " Gerçekten yazık oldu. Bire bir görüştüğümüz tüm mahalle sakinleri, bu projenin doğru olduğunu mutlak uygulanması gerektiğini söylediler. Halkımızla defalarca toplantı yaptık. Evlerde, derneklerde ve kültür merkezlerinde günlerce biraraya geldik ve projemizi anlattık. İşler yolundayken ve biz projeyi saha aşamasına getirecekken birileri çıktı ve  işin içine siyaset kattı. Batı Mahallesindeki çok önemli bir değişimi engelledi. Bir dernek kurarak projenin engellenmesine vesile olan şahıs Pendik’te yaşamıyor, ABD’de yaşıyor. İlçemizle alakalı böylesi önemli kararda dahli olması hiç doğru olmadı. Batı Mahalle Halkı benim arkamda durmadı. Kendilerine destek olan, kendileri için çalışan bir belediye başkanına destek olmak yerine kendilerini yanlış yönlendirenlerin ve  kafaları karıştıranların yanında durmayı tercih ettiler. Batı Mahallemize yazık oldu. Artık yapacak bir şey yok, mahkeme karar aldı bizlerde buna uymak durumundayız. Kentsel dönüşümü diğer mahallelerimizde uygulayacağız. Orta Mahalle ve Dumlupınar Mahallesi ile ilgili çalışmalar son aşamaya geldi."dedi.

Belediye Başkanı, "Halkın istemediği bir şeyi zorla yaptırma gibi bir arzumuz olamaz. Ben her zaman söyledim yine söylüyorum; halka rağmen halkımın istemediği bir şeyi yapmam mümkün değil."diye konuştu.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113