• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

9 yaşındaki ilkokul çocukları kitap yazdı

9 yaşındaki ilkokul çocukları kitap yazdı
Tuzla Farabi İlkokulu 3-D sınıfı öğrencilerinin yaptığı çalışmalar hikaye ve şiir kitabı haline getirildi. Ayrıca yine aynı sınıftan Fatma Zehra TERZİ adlı öğrencinin de hikayelerinden bazıları kitaplaştırıldı.

Sınıf öğretmeni Ayşe Müge YILDIZ; ‘’İstanbul ‘un Çocuk Yazarları ‘’ projesi kapsamında hazırladığımız bu kitap tüm yıl boyunca emekle ürettiğimiz ders içi etkinliklerimizden oluşmaktadır. Kitabımızda 3-D sınıfındaki tüm öğrencilerimizin en az bir şiiri veya hikayesi bulunmaktadır. Öğrencilerimiz zamanla yazmaktan, hayallerini, düşüncelerini  yazıya dökmekten, yazdıklarını paylaşmaktan büyük bir zevk almaya başladılar. Birbirlerine fikirler verdiler, beğendiklerinde tebrik ettiler. Kitapta yer alacak şiir ve hikayeleri hep birlikte seçtik. Kitabımızı resimlendirmeye karar verdik. Herkes kendi yazısını resimledi. Kısa zamanda resimleri de tamamladık. Bu çalışmaların sonunda ise elimize ’’ RENGARENK ‘’adlı kitabımızı aldık.  ‘’ CAN VE TAYFASI’’ ise iyi bir okuyucu olan öğrencim Fatma Zehra TERZİ’nin hazırladığı, yedi hikayeden oluşan ikinci kitabımız. Fatma Zehra da büyük bir heyecanla ve istekle  kitabını hazırladı. Çocuklarımızın kitaplarını ellerine aldıkları andaki mutlulukları görülmeye değerdi. Bu projeyi hayata geçirmemizde desteklerini esirgemeyen okul müdürümüz Gökay YILMAZ’a şahsım ve sınıfım adına teşekkür ederim’’ Şeklinde açıklama da bulundu. 

ffaaaa-3d2.jpg

Okul müdürü Gökay YILMAZ'da oldukça mutlu ve gururlu olduğunu ifade ederek; Çocuklarımızın bir amaç doğrultusunda  büyük bir dayanışma  içinde sen, ben demeden biz olabildiklerini görmek en büyük mutluluğumuz oldu. Kitaplara olan ilgileri ve bakış açıları da olumlu yönde değişti. Çocuklar önümüzdeki sene de benzer çalışmalar yapmaya çok istekliler. Şimdiden hazırlıklara başlayanlar bile var. Projeyi hayata geçirmemiz konusunda desteklerini esirgemeyen tüm velilerimize teşekkürlerimizi sunarız."diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113