• BIST 9524.59
  • Altın 2490.271
  • Dolar 32.5113
  • Euro 34.7174
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

533 Yıllık Sultan II. Beyazıt Cami İbadete Açıldı

533 Yıllık Sultan II. Beyazıt Cami İbadete Açıldı
Sahip olduğu özellikleri ile şehrin ikonik eserlerinden bir tanesi olan Sultan II. Bayezid Camii’nin açılışı, 18 Şubat 2018 Pazartesi Günü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla ile gerçekleştirildi.

AMASYA (Duyuru Gazetesi) Edib Ahmet CEYLAN

    Açılış programına Bakan Ersoy’un yanı sıra ValiDr. Osman Varol, Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Burhan Ersoy, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    Açılış töreninde konuşan Bakan Ersoy, Amasya Valisi ve diğer konuşmacılar Osmanlı’nın kadim eserlerinden olan Sultan II. Bayezid Camii’nin ilin sembollerinden bir tanesi olduğunu belirttiler.

emasya-nnn.png
    Bakan Ersoy, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi;
    “Amasya’nın kentsel ölçekli markalaşma kapsamına alındığını hepiniz biliyorsunuz. En iddialı şehirlerimizden bir tanesi bu konuda, bizde her türlü desteği vereceğiz. 3 tane önemli destinasyon yaratmışlar kent merkezi, yalıboyu evleri ve kral kaya mezarlarınız bunun yanında 2 tane daha büyük proje hazırlamışlar, o projeleri de çok düzgün ve ilkeli bir şekilde anlattılar. Çok başarılı ve mutlaka hayata geçirilmesi gereken projeler bunların için bizde Bakanlık ve Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak gerekli bütün katkıları sağlayacağız. Bu şekilde turizmin burada hem daha uzun süreli, hem daha kalıcı bir şekilde tabana yayılmış bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacağız. Ben hepinizin huzurunda yerel yetkililerimizi Belediye Başkanımızı tebrik etmek istiyorum. Ve bu değerli ecdat eserimizin açılışı ile hayırlara vesile olmasını ve bundan sonra ki diğer kentlere de Amasya’nın örnek olmasını diliyorum” diye konuştu
    Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardın cami açılışı gerçekleştirildi.

 


 
 

 


                                                     

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113