• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

3 bin çuval tuz dağıtıldı

3 bin çuval tuz dağıtıldı
Güllübağlar Afet Koordinasyon Merkezi Karla Mücadele ekipleri, tipi ve yoğun kar yağışı altında yolları açık tutabilmek için aralıksız çalışıyor.

Araçlarla ve elle  tuzlama ve küreme yapan ekipler, vatandaşların karın olumsuzluğunu değil keyfini yaşaması için mücadele ediyor.

Yılın son günlerinde yoğun bir şekilde devam eden kar yağışı, Pendik’te de  etkisini gösterdi.  Güllübağlar Afet Koordinasyon Merkezi’nden koordine edilen karla mücadele çalışmaları, zaman zaman tipi şekinde yağan kar altında aralıksız devam etti.   Ana arterlerde görev yapan İBB ekipleriyle koordineli çalışan Pendik Belediyesi ekipleri, yolların kapanmasını önlemek için hem araçlarla hem de elle tuzlama çalışmaları yürüttü.  Özellikle hastane acil servis güzergahları, minibüs, otobüs gibi toplu taşıma araç güzergahları olan yollara öncelik verildi.

kis-1c_2.png

3 bin çuval tuz dağıtıldı

İki günde siteler için vatandaşlara 3 bin çuval tuz dağıtan ekipler,  cadde ve sokakları açık tutmak için de  750 ton tuz kullandı. Depoda mevcut olan bin ton tuza ilaveten bin 250 ton tuz daha alınarak stok güçlendirildi. Pendik Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri,  cami, okul, geçitler ve yayaların yoğun bulunduğu yerleri karlardan temizlemek için yoğun çaba gösteriyor.  Ayrıca vatandaşlardan Çağrı Merkezi ve sosyal medya aracılığı ile ulaşan 300’e yakın talep de ekiplerin anında yönlendirilmesiyle çözüme kavuşturuldu.

Evsizlere yardım eli

Evsiz vatandaşları tesbit eden ve gelen ihbarları değerlendiren ekipler, soğukta kalan vatandaşları AKOM’da misafir ettikten sonra İBB ekiplerine teslim ederek Zeytinburnu’ndaki koordinasyon merkezine yönlendirdi.

20 Ekiple mücadele  

AKOM’dan koordine edilen   karla mücadele çalışmalarında Fen İşleri  Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Strateji Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri  işbirliği içinde çalışıyor. Oluşturulan 20 ekip, gündüz ve gece olmak üzere kesintisiz görev yapıyor. 

Karın keyfini çocuklar çıkardı

Okulların tatil olması ve karın çok çabuk tutması ise özellikle çocukları mutlu etti. Pendikliler, hem kar topu oynayarak, hem de kardan adam yaparak karın keyfini yaşadı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113