• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

2 yılda ne yaptın sen başkan? İşte Ahmet Cin'in cevabı!

2 yılda ne yaptın sen başkan? İşte Ahmet Cin'in cevabı!
Pendik belediye Başkanı Ahmet Cin, göreve gelişinin ikinci yıla dolayısıyla medya mensuplarına yaptığı icraatları anlattı.

Pendik'in ikinci Gözdağı olarak nitelendirilen ve yapımı henüz tamamlanan Çınardere Mahallesi'ndeki Hayaltepe Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen basın toplantısında Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, sinevizyon gösterisi eşliğinde 2 yıllık icraatlarını medya mensuplarıyla paylaştı.

icinleri-var-ellerisi.jpg

Kaynakları doğru kullanma anlamında sıkı bir bütçe disiplininin uygulandığı mali yönetimde; 2019 yılında bütçenin yüzde 34'ü, 2020 yılında ise yüzde 39'u yatırıma aktarıldı. Bu yatırım oranlarıyla Pendik Belediyesi iki yıl üst üste İstanbul'un en çok yatırım yapan  ilçe belediyesi olarak dikkat çekti.

İlçede yaşayan vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve yaşam kalitesini artırmak adına yapılan yatırımlar neticesinde Pendik'e son iki yılda; 20 park, 25 kilometre duble yol, Köy konakları, spor kompleksleri, kültür merkezleri, yeni yol açma, semt merkezleri, muhtar evleri, asfaltlama, 10 kilometre bisiklet yolu,  kütüphaneler ve çok sayıda yeni eser kazandırıldı.

icinleri-var-001.jpg

2 yıla 10 yıllık yatırım sığdıran Pendik Belediyesi, halen geçici olarak hizmet verdiği hizmet binası içinde harekete geçiyor. Pendik Doğu Mahallesi'nde Hilmi Abbaspaşa Camii'nin yanıdaki alana 36 bin metrekare kapalı alana sahip, 6 katlı yeni hizmet binasının yapımına başlıyor. Yaz aylarında temeli atılacak olan hizmet binasının yapımı 24 ayda tamamlanacak. Belediyenin tüm birimlerini aynı çatı altında toplacak olan hizmet binası kendi enerjisini kendisi üretecek ve 432 araçlık otoparka sahip olacak.

Hizmet binası tamamlandığında çevre düzenlemesiyle birlikte Pendik'e yeni bir meydan daha kazandırılacak.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, sosyal belediyecilik adına da önemli işler başardıklarını ve 90 bin haneye nakti ve ayni olmak üzere yardım gerçekleştirdiklerini de söyledi.

icin-1-035.jpg

İlçenin Büyükşehir Belediyesinden hizmet alamadığına da vurgu yapan Belediye Başkanı Cin, "Pendik, geçen iki yılda İBB'den hizmet alamamıştır. Hizmet almak bir yana bizim dönemimizde başlayan ve önemli ölçüde tamamlanan projeler yarım bırakılmış, şantiyeler kapatılmıştır. Bizde vatandaşımızı bu eksiklikten mahrum bırakmamak adına yatırımlarımıza hız vermiş bulunmaktayız. Çeşitli bakanlıklarla görüşmelerimiz devam ediyor ve yeni yatırımlar için projeler hazırlıyoruz. Şuna inanıyoruz ki Pendikli hemşehrilerimiz her şeyin en iyisine layıktır, hizmetin de en iyisini layıktır. Belediye kaynaklarını en doğru şikelde kullanmak adına titizlikle hareket ediyoruz. Kendi cebimizden harcıyormuş gibi hassasiyet gösteriyoruz. Tek bir kuruşun isreaf edilmemesi için adeta kılı kırk yarıyoruz."diye konuştu.

Başkan Cin, Ramazan Ayı'nda da sosyal yardımların artarak devam edeceğini, etrafında ihtiyaç sahibi olan vatandaşların bu durumu kendilerine bildirmelerini özellikle istedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113