• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

158 yıllık dev üretimini Türkiye’ye kaydırıyor!

158 yıllık dev üretimini Türkiye’ye kaydırıyor!
Toksöz Grup tarafından satın alınan İtalya`nın 158 yıllık çikolata markası Pernigotti İtalya`daki fabrikasını kapatıp üretimi Türkiye`ye kaydırıyor. Karar `çizme`de büyük tartışma konusu oldu.

1860'tan beri İtalya'nın kuzeyindeki Novi Ligure'de üretim yapan Pernigotti markasının buradaki fabrikada üretimi durduracağı ve 100 işçinin "geçici olarak işten çıkarılacağı" açıklandı.

Şirketin açıklamasında, bu kararın "satış hacmi ve cirodaki düşüşten kaynaklanan kriz durumu" nedeniyle alındığı belirtildi. Açıklamada, Novi Ligure fabrikasındaki üretimin durdurulmasının yanı sıra idari faaliyetlerin de merkezileştirileceği bilgisi yer aldı.

BBC'nin haberine göre konuyla ilgili detaylı bilgi alabilmek için Pernigotti'nin İtalya ve Türkiye ofislerine yöneltilen sorulara ise yanıt gelmedi. Şirketin İtalya'daki iletişim faaliyetlerini yürüten firmanın temsilcisi de sorularımıza, "Şimdilik basın açıklamasındakilerin ötesinde bilgimiz yok" yanıtını verdi.

İtalyan basını, markanın artık İtalya'da üretim yapmayacağını, üretimin Türkiye'ye kaydırılacağını ancak İtalyan markası olarak kalabilmek için bu ülkede ticari ofis bulundurmaya devam edeceğini yazdı.

Pernigotti'nin yönetimindeki Toksöz Grup temsilcileri tarafından önceki gün işçi sendikalarına bildirilen bu karar eleştirildi.

Bugünkü ulusal gazetelerin hemen hepsinde yer alan haber, "İtalya'dan kaçan son markanın adı Pernigotti", "Gianduiotti (Piemonte bölgesinin ünlü fındıklı çikolatası) miti Pernigotti fabrikasını kapatıyor" gibi ifadelerle duyuruldu.

Haber siteleri de "Çikolata tarihinin bir parçası yok oluyor", "Pernigotti'yi kaybetmemek için tüm Novi Ligure halkı eyleme hazır" başlıklarını kullandı.

kaynak:sabah

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113